petak, 12. aprila 2024.

Rezervisti štrajkuju na krovu

Objavljeno: 30. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Drugi dan za redom valjevski rezervisti štrajkuje na krovu zgrade Udruženja boraca rata od 1990. godine u centru Valjeva. Rezervisti su radikalizovali protest zbog, kako kažu, neispunjenih obećanja koja se tiču uključenja struje za dvojicu boraca, čije porodice žive u mraku. Na krovu ovog udruženja štrajkači su razvukli zastavu Srbije i zastavu sa grbom Grada Valjeva, dok su u rukama imali parole sa optužbama na račun gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozednovića i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića. Rezervisti su poručili da sa krova neće sići dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Predsednik Udruženja boraca Ljubomir Bradić, koji zajedno sa ostalim rezervistima štrajkuje na krovu, je ranije rekao da je lokalna samouprava ispunila sve njihove zahteve, među kojima je bilo i uređenje spomen-obeležje poginulim borcima i preminulim ratnim vojnim invalidima iz sukoba devedesetih. Od nadležnog ministarstva dobili su obećanje da će „u hodu“ rešavati druge zahteve rezervista, među kojima su isplata ratnih dnevnica, lečenje boraca koji nemaju zdravstvenu knjižicu i pronalaženje posla za decu palih boraca.

„Jedino je ostalo otvoreno pitanje uključenja struje za domaćinstva dva borca dok se spor ne reši sudskim putem“, poručio je Brdić.

Valjevski rezervisti su, za kratko vreme, po drugi put stupili u štrajk. Ponovni štrajk je započet u ponedeljak, a radikalizovan juče, kada su se rezervisti popeli na krov, gde se i trenutno nalaze.

Jedan komentar na “Rezervisti štrajkuju na krovu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *