petak, 23. februara 2024.

Besplatne knjige za đake prvake

Objavljeno: 30. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica će i ove godine obezbediti besplatne komplete udžbenika za đake prvake. U školske klupe ove godine će na teritoriji mioničke opštine po prvi put sesti ukupno 119 prvaka. Opština Mionica će obezbediti 104 kompleta udžbenika, dok 15 mališana iz socijalno ugroženih porodica ili koji su treće dete u porodici dobijaju besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„U toku su završne pripreme za početak školske godine. Da bi potpuno opremili jednog školarca, roditeljima je za nabavku udžbenika, radnih svezaka, školskog pribora, odeće i obuće najmanje potrebna minimalna zarada. Ovo je veliki udar za kućni budžet. Svakako je najveća stavka nabavka udžbenika, te smo tako drugu godinu za redom obezbedili besplatne udžbenike za đake prvake. Prvake će besplatni kompleti knjiga  čekati u školama, čime ćemo im na najlepši način poželeti puno uspeha u budućem obrazovanju”, poručio je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Boban Janković

Pored nabavke udžbenika za prvake, obezbeđeni su besplatan prevoz učenika, nagradna putovanja za najbolje đake, a tokom letnjeg raspusta svi mionički osnovci imali su besplatan ulazak na bazene Sportsko-rekreativnom centru ”Lepenica”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *