nedelja, 21. aprila 2024.

Rotary klub uručio donaciju bolnici

Objavljeno: 7. januara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Predstavnici Rotary kluba Valjevo posetili su Opštu bolnicu Valjevo i isporučili još osam uređaja za prečišćavanje vazduha Odeljenju pedijatrije Opšte bolnice Valjevo. U ime Rotary kluba Aleksandar Đukić je naveo da se Rotary klub bavi se pre svega humanitarnim radom, odnosno pomoći lokalnoj zajednici u kojoj Rotariajnci, žive i rade.

U ovom trenutku kada se Valjevo  suočava sa dva veoma teška i ozbiljna problema, Rotarijanci podržavaju najosetljivije stanovništvo i skreću pažnju na ozdbiljnu problematiku svih nas. Osim borbe u suzbijanju korona virusa, tu je i veliko aerozagađenje pa su se u klubu okupili oko ideje da se pomogne najosetljivijim grupama, tek rođenoj deci i pedijatrijskoj populaciji. Po rečima donatora u klubu će se angažovati da se sledeće godine nabave i novi filteri za donirane uređaje.

Dr Rada Nedeljković, pedijatar Opšte bolnice Valjevo, u ime kolega sa Odeljenja pedijatrije i svih malih pacijenata koji koriste njihove usluge, navela da se ona i njene kolege upravo suočavaju sa dijagnozama kod dece koje mogu biti povezane sa aerozagađenjem, kao što su alergijske reakcije i astma.

Što se tiče organizacije Odeljenja za pedijatriju u doba epidemije se poštuju svi algoritmi i protokoli, pa je naglasila dobru trijažu kao osnov za adekvatno zbrinjavanje i lečenje. Po njenim rečima zahvaljujući dobroj trijaži i saradnji sa primarnom zdravstvenom zaštitom i tercijarnim ustanovama, kod pedijatrijske populacije korona je davala blaže kliničke slike i oni su svi dobro zbrinjavani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *