četvrtak, 18. jula 2024.

Rukovodstvo Valjeva razgovaralo sa predstavnicima „Valija“

Objavljeno: 25. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

VALJEVO- Najavljena otpuštanja 250 radnika u fabrici „VALI“ urađena su u skladu sa programom ove kompanije, kako bi se prevazišli trenutni poslovni problemi na ruskom tržištu, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika grada Valjeva i kompanije „VALI“. Kriterijumi za otpuštanje u su urađeni u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u Beogradu i potpuno su transparentni i objektivni, u skladu su sa zakonskim procedurama, rečeno je na današnjem sastanku.

Kako se navodi u saopštenju PR službe Gradske uprave, u razgovoru sa Karlom Mariotijem, predsednikom Upravnog odbora kompanije „VALI“, Albertom Grasijem, rukovodiocem fabrike u Loznici i Davidom Grasijem, rukovodiocem fabrike u Valjevu, predstavnici Grada su istakli da poslednja dešavanja u ovoj fabrici imaju veliki socijalni značaj za Valjevo i da je to veliki udar na građane koji će ostati bez posla, njihove porodice i sam Grad.

Gradonačelnik je naglasio da je „VALI“ jedna od najznačajnijih fabrika u Valjevu, da je dosadašnja saradnja bila na korektnom nivou, tako da će Valjevo i ubuduće, u skladu sa zakonskim i sopstvenim mogućnostima, podržavati ovu kompaniju. On je izrazio zabrinutost zbog dešavanja u fabrici i posledica na sugrađane koji će ostati bez posla. Ipak, ohrabren je porukom koju je dobio od rukovodstva „VALIJA“ da se već dešavaju promene na bolje na tržištu i da ukoliko dođe do stabilizacije na ruskom tržištu, proizvodnja u ovoj fabrici u narednim mesecima može biti vraćena na zadovoljavajući nivo.

Karlo Marioti, predsednik UO kompanije „VALI“ je potvrdio da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa gradom Valjevom i obrazložio ovaj težak potez rukovodstva kompanije. Zbog pada izvoza na tržište Ruske Federacije u poslednjem kvartalu 2014. godine i u prvim mesecima 2015. godine, prouzrokovanog pogoršanjem ekonomske situacije u toj zemlji, a posebno usled značajne devalvacije rublje, preduzete mere su bile neophodne kako bi se prilagodila proizvodnja nastaloj situaciji, ponovio je Karlo Marioti stav rukovodstva kompanije, koji je juče predočen javnosti.

Marioti je izrazio nadu da su poremećaji na tržištu privremenog karaktera i da će tokom druge polovine 2015. godine doći do poboljšanja ekonomske situacije, koja bi omogućila da „VALI“ pokrene novi proces zapošljavanja i investicija.

Jedan komentar na “Rukovodstvo Valjeva razgovaralo sa predstavnicima „Valija“

  1. Ovaj odabir radnika koji je ostao bez posla je podigao firmu u svakom pogledu.Isto tako je obucio i te mnoge koji su ostali.Pa se sada svi pitamo ,,kako to da najbolji radnici budu tehnoloski visak…Bez ikakve najave i bez ikakvog objasnjenja,a ostavili su za sobom najduze godine radnog staza u toj firmi…Nacin objave otkaza je sramota za firmu i veliko ponizenje svakog radnika koji je taj otkaz dobio….Niko ne trazi da se pricaju bajke,već bar malo postovanja ako ne prema radniku vec prema radu koji je obavljao svako od nas…Niko se nije ljudski obratio ,niti u o oci pogledao….Svi smo mi tu naucili da radimo kao rudari,pa se ne bojimo kako cemo dalje,a oni koji u toj istoj firmi nista nisu radili neka se oni zabrinu sta ce raditi kada dozive isto jednog dana…a nazalost bice i to……radnik sa dugim stazom

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *