nedelja, 10. decembra 2023.

Ruševine od bombardovanja još nisu uklonjene

Objavljeno: 12. maja 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Već 16 godina je prošlo od početka NATO bombardovanja, a ruševine u Jasenici, gde je 18. maja 1999. godine bomba pala na kuću i ubila Milku Krunić, još uvek nisu uklonjene. Njen sin Miroljub, koji je u bombardovanju teško povređen, kaže da ih se svih ovih godina nije setio niko iz gradske vlasti, niti predstavnika države. „Kuća koju sam dobio nije završena, niti mogu da je legalizujem, a na temeljima stare kuće i dalje stoje ruševene. Za 16 godina niko od nadležnih se nije setio da ukloni ruševine“, kaže Krunić.

Pomoćnik gradonačelnika Valjeva Milorad Ilić za „Patak“ je potvrdio da je upoznat sa problemom Krunića, ali nije mogao da objasni zbog čega niko godinama nije reagovao. „Neko mora da podnese zahtev za uklanjanje tih ruševina, evo mi ćemo to učiniti narednih dana“, rekao je Ilić. Pored ruševina, Krunići imaju problem da legalizuju kuću koju su dobili od države, jer kako kažu, u lokalnoj samoupravi su dobili odgovor da je izgubljen projekat njihove kuće. Posle svega Miroljub Krunić kaže da je ogorčen i na državu i na rukovodstvo u Valjevu.

“ Sve je jedna politička igra. Žrtve su za njih brojke i ništa drugo. Njih interesuje samo broj glasova i ništa drugo. Posle bombardovanja su ovde dolazili i slikali se pored kuće kad je počela izgradnja, a onda od 2000. godine niko nam nije prešao prag. Nisu se setili ni zgarište kuće na koju je pala raketa da očiste. To stoji već tako 16 godina, jer mi ne smemo to da diramo, a za nas niko nije nadležan”, ogorčen je Krunić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *