petak, 24. maja 2024.

Voda za 2.000 ljudi

Objavljeno: 12. maja 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za mesec dana vodu će dobiti oko 600 domaćinstava u Divcima, Lukavcu i u jednom delu sela Dupljaj. Valjevski „Vodovod“ je završio izgradnju rezervoara pijaće vode kod crkve u Rabrovici, a narednih mesec dana biće izvedeni dodatni radovi, uključujići punjenje rezervoara i ispitivanje vodovodne mreže. Urađeno je 7, 5 kilometara vodovodne mreže, a direktor „Vodovoda“ Đorđe Pavlović kaže da će se iz ovog rezervoara vodom snabdevati oko 2.000 ljudi iz tri valjevska sela. „ Do sada je zahtev za priključak podnelo oko 150 domaćinstava, a očekujemo da će u narednih mesec dana zahteve podneti još 450 domaćinstava“, kaže Pavlović.

Izgradnja ovog vodovoda je trajala oko dve godine, a Đorđe Pavlović kaže da je u planu da se, u budućnosti, sa ovog rezervoara vodom snabdevaju meštani Klanice, Valjevske Loznice i Veselinovca. Izgradnja 7,5 kilometara vodovodne mreže i rezervoara je koštala 36 miliona dinara. Od toga lokalna samouprava je obezbedila 20 miliona dinara, Ministarstvo građevine 10,5 miliona dinara, a preostali iznos su obezbedili meštani sa tog područja, koji su izdvojili po 50.000 dinara za učešće u izgradnji vodovodne mreže.

Jedan komentar na “Voda za 2.000 ljudi

  1. Svaka casat slazem se da svi treba da dobiju vodu samo mi nije jasno zasto vec 30 godina ne mozete da resite pitanje vodosnabdevanja visih zona ulice djerdapske i dimitrija tucovica koja se nalayi 2,5km od centra grada, vec muku mucimo a hvalite se kako se odveli vodu do divaca stvarno sramota .

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *