sreda, 17. aprila 2024.

Ruski vojni lekari obišli bolnicu, Dom zdravlja i Kovid-19 centar

Objavljeno: 6. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ruski vojni lekari bili su u Valjevu, a cilj njihove posete, kako je objavljeno na gradskom sajtu, bio je da analiziraju medicinske kapacitete i zdravstveni sistem, s ciljem pružanja medicinske i tehničke pomoći, koja je stigla iz Rusije u Srbiju.

Ruski vojni medicinski eksperti imali su sastanak sa rukovodstvom Štaba za vanredne situacije, a potom su obišli Opštu bolnicu, Dom zdravlja i ambulantu ove ustanove u Novom naselju, kja je pretvorena u lokalni Centar za Kovid-19.

“Specijalisti epidemiolozi i infektolozi su se interesovali za organizaciju same zdravstvene zaštite u gradu i načinu dijagnostike sumnjivih na korona virus, kao i načinu trijaže i slanja pacijenata za Beograd. Ono što ih je najviše zanimalo su kapaciteti Infektivnog odeljenja bolnice i onih koji mogu biti stavljeni na raspolaganje u najkraćem roku, kao i broj respiratora”, navedeno je na gradskom sajtu o poseti ruskih vojnih lekara.

Takođe, najavljeno je da će, zahvaljujući donaciji iz Rusije, jedan pokretni rendgen biti isporučen Valjevu, koji bi bio od izuzetne pomoći kada je u pitanju dijagnostika u samom Kovid-19 centru.

Poseta kineskih lekara Valjevu najavljena je za danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *