četvrtak, 25. jula 2024.

Sajam preduzetništva održan u Valjevu

Objavljeno: 20. oktobra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO– Oko 200 preduzetničkih inicijativa predstavljeno je danas u Valjevu na desetom Sajmu preduzetništva, koji su organizovali Srpska asocijacija menadžera (SAM), agencija DNA Communications i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta „Šansa za novi početak“.

Sajam preduzetništva u Valjevu, koji je organizovan u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Valjeva, izazvao je veliko interesovanje građana, a zabeleženo je oko 400 posetilaca. Oni su imali prilike da čuju više o preduzetništvu i preduzetničkim idejama, koje je moguće pokrenuti kako za par stotina evra, tako i za nekoliko hiljada evra. Predstavljene preduzetničke inicijative osmišljene su na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji. One su razvrstane po visini investicije, kao i po delatnostima na: proizvodnju, usluge, trgovinu i poljoprivredu.

Na sajmu je učestvovalo oko deset lokalnih organizacija, koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa, dok su prateći program sajma činila edukativna predavanja. Više informacija o izazovima preduzetništva posetioci su mogli da dobiju i od uspešnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstveni mali biznis.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo uz podršku USAIDa uspeli da produžimo realizaciju projekta Šansa za novi početak, odnosno da odgovorimo na zahteve pojedinih lokalnih samouprava u Srbiji za održavanjem Sajma preduzetništva i u njihovom gradu. Verujem da će predstavljene preduzetničke ideje inspirisati i ohrabriti mnoge građane Čačka da se odluče za bavljenje privatnim biznisom“, kazala je na otvaranju sajma izvršna direktorka SAM Jelena Bulatović.

Pored predstavnika SAM, DNA i USAID, prisutnima su se obratili i Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva, Petar Nikolić, izvršni potpredsednik RPK Valjevo, kao i Mihailo Milutinović, direktor filijale NSZ u Valjevu.

Zahvaljujući lokalnim partnerima, koji se zalažu za razvoj i promociju preduzetništva, svim posetiocima sajma su predstavljene i organizacije i instituacije kojima se mogu obratiti za dalje informacije i savete.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *