subota, 13. jula 2024.

„Sajam šljiva“ otvara ministar poljoprivrede

Objavljeno: 23. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

OSEČINA – „Sajam šljiva“, privredno-turistička manifestacija održava se po 13. put od 24. do 26. avgusta u Osečini, koja ima najveći broj stabala nacionalne voćke i najveći je domaći izvoznik suve šljive.

Na Sajmu, koji se održava u hali Sportskog centra u Osečini, očekuje se oko 200 izlagača iz Srbije i zemalja regiona i oko 20.000 posetilaca. Svečano otvaranje zakazano je za petak u 13 časova, kada će „Sajam šljiva“ otvoriti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Sajamske aktivnosti, inače, počinju već večeras, kada će u muzeju u Osečini biti otvorena izložba „Osečina u Prvom svetskom ratu“, dok će u Narodnoj biblioteci biti otvorena izložba „Tradicionalni proizvodi od šljiva u ishrani zapadne Srbije“, da bi ispred Sportskog centra okupljanje izlagača počelo tradicionalnim potpaljivanjem sušare, uz zdravice i kolo.

Tokom „Sajma šljiva“, sve vreme trajaće i izložbe poljoprivredne mehanizacije, starih zanata, sadnog materijala i turističke ponude Podgorine, kao i stručna savetovanja o proizvodnji i izvozu nacionalne voćke.

Što se tiče muzičkog programa, u petak veče u Osečini je koncert grupe „Van Gog“, a u subotu nastup Željka Vasića. „Sajam šljiva“ završava se u nedelju veče proglašenjem najboljih učesnika Sajma, proizvođača sirove i suve šljive i rakije, kao i najuspešnijih izvoznika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *