nedelja, 16. juna 2024.

Livade u Popučakama kupljene za investitora koga šalje država

Objavljeno: 23. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Sem da se radi o „državnom projektu“ i da je u pitanju „nemački investitor“, nije poznato za koga je Grad Valjevo dokupio još četiri hektara privatnog zemljišta u Popučkama, kako bi se dobilo 24 hektara „zemlje u komadu“ koja treba da bude ponuđena budućem investitoru.

Cela ova investicija, inače, budžet Grada Valjeva košta skoro 235 miliona dinara i to za ukupno 24 hektara livada, koje su tek nedavno pokošene od šiblja, trnja i korova, alu su i dalje bez saobraćajnice i sve ostale infrastrukture neophodne za potpuno spremnu novu industrijsku zonu.

Podsećamo, Grad je najpre prošle godine za 195 miliona dinara kupio nešto manje od 20 hektara zemlje u Popučkama od biznismena Vidoja Vujuća, a sada je Skupština grada donela odluku da, kako bi se dobilo „zemljište u komadu“ za novog investitora, bude dokupljeno još četiri hektara zemlje za 39,3 miliona dinara.

Kako je na sednici Skupštine saopštio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, sve ovo se čini da bi se obezbedilo zemljište za „nemačkog investitora kojeg šalje država“ i „od kojeg se očekuje da otvori više stotina radnih mesta“.

Do zemljišta koje je kupljeno novcem iz budžeta, trenutno vodi samo makadamski put, tako da je samo za novu saobraćajnicu, bez dovođenja struje, vode i telekomunikacija za novu industrijsku zonu, ove godine planirano dodatno ulaganje od 50 miliona dinara i to javnom nabavkom koja još nije ni raspisana. Po nezvaničnim saznanjima, država sa EPS-om tek treba da dogovori izgradnju nove trafo stanice na ovoj lokaciji dok će, takođe nezvanično, državna Kancelarija za javna ulaganja pomoći u izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda, takođe neophodnog da zemljište za nemačkog investitora bude infrastrukturno opremljeno.

Iako je na sednici Skupštine opozicija tvrdila da se izgubilo godinu dana da se zemljište pribavi, kao i da će biti izgubljena još jedna godina da se parcele opreme, gradonačelnik Gvozdenović je imao drugačiji odgovor: „Sve one stvari koje bi radili nekoliko godina na infrastrukturnom opremnaju privredne zone, uključujući priključke i dozvole, možemo uraditi za nekoliko nedelja“.

3 komentara na “Livade u Popučakama kupljene za investitora koga šalje država

  1. Pitam se a pitam i Vas dragi moji sugranjani,kakva moze biti investicija a jos strana a da se nezna sa cim ce se baviti? Verivatno neki nuklearni otpad posto netreba ni struja,ni voda ni telefon.Ukom to veku mi zivimo?Da li je moguce da smo svi kao misevi?

    0

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *