utorak, 25. juna 2024.

Sanacija puta oštećenog zbog kamenoloma nakon rešavanja imovinsko-pravnih odnosa

Objavljeno: 6. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Put u dužini od 7,7 kilometara koji je oštećen zbog kamenoloma u Prijezdiću, biće asfaltiran čim se pribave saglasnosti vlasnika parcela koje se nalaze na deonici postojećeg puta koji prolazi kroz sela Prijezdić, Dračić, Ravnje i Zarube, poručio je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović nakon razgovora sa predstavnicima mesnih zajednica i meštanima ovih sela.

Kako je saopšteno, gradonačelnik Gvozdenović je rekao da će gradska vlast rešiti višegodišnje probleme meštana ovih sela. Zbog blizine dva kamenoloma, čiji teški kamioni uništavaju put kojim prevoze kamen, neophodan za radove na izgradnji puteva u Srbiji, a naročito autoputa, oštećene su saobraćajnice u ovom kraju.

Gradonačelnik je poručio da je neophodno  da se reše imovinsko-pravni odnosi i da vlasnici parcela što pre potpišu saglasnost da ustupaju svoje parcele za put, a potom da se ovaj put uknjiži na grad Valjevo. Dogovor je da postojeća saobraćajnica bude izgrađena i ojačana, čime će se omogućiti da put dugo traje. Dosadašnje popravke koje su finansirali  vlasnici kamenoloma kratko su trajale, jer putem svakodnevno prolazi na stotine teških kamiona.

Podsećamo, prošle sedmice su meštani ova četiri sela protestovali i na kratko blokirali putni pravac Kamenitovac-Mratišić, tražeći njegovu sanaciju.

2 komentara na “Sanacija puta oštećenog zbog kamenoloma nakon rešavanja imovinsko-pravnih odnosa

  1. Dokle bre vise laganja vi mislite da cete vladati vecno svuda obecavate puteve i zapocinjete a ne dovsavate ili radite tamo gde nema ni dece ni naroda samo budzovanima koji imaju vikendice a na selo i seljake nemislite

    2

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *