sreda, 19. juna 2024.

Sanacija rečnog korita Kolubare još uvek nije počela

Objavljeno: 18. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dalja sanacija rečnog korita Kolubare još uvek nije počela, iako je direktor Kancelarije za obnovu od poplava Marko Blagojević najavio da će taj posao krenuti krajem prošle godine. Zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač kaže da je lokalna samouprava uradila sve što je do njih i da su ispunili sve obaveze, međutim, do kašnjenja je došlo jer se čekao izbor izvođača radova na sanaciji rečnog korita Kolubare. Taj posao će finansirati Evropska unija, a Kovač kaže da će u ponedeljak u Valjevo doći predstavnici „Srbijavoda“ i austrijske agencije „Ada“ i tada će biti poznato kada će početi posao uređenja rečnog korita Kolubare.

Kako je ranije najavljeno, ovim projektom biće obuhvaćen neregulisani deo Kolubare u dužini od 1,1 kilometara, od železničkog mosta do drumskog mosta na obilaznici, zatim 300 metara nizvodno od preduzeća ‘Austoterm’ i železničkog mosta, kao i deo korita u dužini od 300 metara, od teniskih terena do stadiona. Takođe, projektom bi bilo obuhvaćeno do 800 metara korita reka Jablanica i Obnica i oko pola kilometra uzvodno od ušća reke Gradac u Kolubaru. Ovi radovi koštaju 2,8 miliona evra.

Direktor “Srbijavoda” Goran Puzović je tokom posete Valjevu rekao da će grad na Kolubari posle ovih radova postati bezbedan grad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *