subota, 20. aprila 2024.

Šarčević: Petnica je najbolje mesto da mladi započnu put u nauku

Objavljeno: 25. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Istraživačka stanica Petnica je  započela obnovljene seminare nakon vanrednih okolnosti za mlade talente sa teritorije cele naše zemlje. Obnovljenu sezonu seminara otvorio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Ministar Šarčevević je polaznicima programa u Petnici preneo da je Petnica najbolje mesto da započnu svoj put u nauku. One je naglasio da je Petnica jedna od najboljih ovakvih institucija u Evropi i svetu i da je u njegovim susretima sa inostranim državnicima Petnica često ono što je prepoznatljivo.

Seminari u Petnici započinju svoju realizaciju sa posebnim protokolima boravka i rada uz održavanje distance i korišćenje zaštitinih sredstava. U saradnji sa stručnjacima pripremljena su pravila ponašanja u smeštajnom objektu, restoranu, laboratorijama i učionicama, biblioteci.

U delegaciji ministarstva prosvete bio je i direktor Zavoda za uanpređenje obrazovanja dr Zlatko Grušanović, sa kojim se razgovaralo o organizaciji obuka a nastavnike.

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna neprofitna organizacija koja od 1982. godine radi kao jedinstveni nacionalni centar namenjen naprednom dodatnom vanškolskom obrazovanju i podršci mladima uzrasta 14-19 godina koji pokazuju izrazito visok stepen zainteresovanosti i sposobnosti u domenu prirodnih i društvenih nauka i savremenih tehnologija. Danas je IS Petnica najveći evropski i u samom vrhu svetskih centara za profesionalni vanškolski rad sa mladim talentima u nauci i tehnologiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *