petak, 24. maja 2024.

Sedma škola dočekuje novu školsku godinu bez grejanja

Objavljeno: 29. avgusta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Radovi na postvaljanju novog kotla za grejanje VII škole u Novom Naselju još uvek nisu završeni, iako je do početka nove školske godine ostalo još nekoliko dana. Radovi na zameni instalacija su počeli pre mesec dana, ali su po zameni dotrajalih radijatora, obustavljeni, a posao montiranja novog kotla još uvek nije završen. To, praktično, znači da bi moglo da se dogodi da đaci te škole, nastavu imaju u hladnim učionicama, ukoliko bude hladno vreme krajem septembra ili početkom oktobra. Direktor OŠ „Desanka Maksimović“ u Novom Naselju Nenad Mihailović za portal Patak online kaže da je iz tih razloga, da bi se predupredio takav scenario, poslao dopis Gradskoj upravi, sa molbom da se ubrzaju radovi.

„Kotao još uvek nije montiran. Zbog čega su radovi obustavljeni, to nije pitanje za mene, već za Gradsku upravu, koja je raspisala javnu nabavku za ovaj posao i koja je investitor. Ja sam ih zamolio da se taj posao što pre završi, da ne bi došli u situaciju da u hladnim danima deci ne može da obezbedimo grejanje“, rekao je Mihailović.

Ova škola bi od ove grejne sezone trebalo da se greje na biomasu, a za ovaj projekat, koji još uvek nije okončan, iz gradske kase je izdvojeno više od 140.000 evra! U Gradskoj upravi nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje kada će kotao u VII školi biti montiran, odnosno kada će radovi biti nastavljeni.

Ovaj posao je dobilo preduzeće „Energo net“ iz Novog Sada, dok je podizvođač radova SZR „Simon“ iz Valjeva. Inače, ova škola ima oko 660 učenika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *