utorak, 21. maja 2024.

Selaković: Vlada Srbije će nastaviti da investira u razvoj Mionice

Objavljeno: 9. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Vlada Srbije nastviće da investira u razvoj Mionice, zaključeno je na sastanku ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića i predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića.

Selaković je istakao da Vlada Srbije realizuje veliki investicioni plan od 14 milijardi evra koji bi trebalo drastično da unapredi razvoj lokalnih samouprava. Janković je ministra Selakovića informisao o aktuelnim projektima  koji će doprineti razvoju Mionice.

Za izgradnju skoro 20 kilometara nove kanalizacione mreže i dva prečistača otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci Vlada je opredelila 1,2 milijarde dinara.

„Zadovoljstvo mi je da sam razgovarao sa ministrom Nikolom Selakovićem o razvoju naše Mionice. Uz podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije u Mionici se asfaltiraju putevi, gradi se vodovodna i kanalizaciona mreža, rekonstruišu se škole, ulaže se u obrazovanje, sport i kulturu. Najveći investicioni poduhvat u istoriji Mionice finansira Vlada Republike Srbije sa 1,2 milijarde dinara. Proširićemo kanalizacionu mrežu i izgraditi prečistače otpadnih voda. Osim što ćemo zaštititi prirodu naše prelepe Mionice od zagađenja, unapredićemo život naših stanovnika“, rekao je Janković.

Za izgradnju Kuće Kolubarske bitke, Pulikinog Legata, rekonstukciju centralnog parka u Mionici, linijskog parka uz Ribnicu, vodovodnog sistema Kotline-Rajković, rehabilitaciju trotoara i izgradnju nove industrijske zone Vlada Srbije izdvojila je blizu 100 miliona dinara.

„ Svi uspešno realizovani projekti, a i oni za koje su sredstva odobrena predstavljaju potvrdu da opština Mionica uživa snažnu podršku Vlade Srbije. I potvrdu da smo dobro definisali naše prioritete. Svaki građanin nam je podjednako bitan i zato ćemo u narednom periodu nastojati da ostvarimo zacrtane ciljeve koji će doprineti boljem standardu života svih Mioničana“, dodao je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *