utorak, 23. jula 2024.

Šest medalja za valjevske karatiste

Objavljeno: 28. novembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Karatisti valjevskog kluba 014 osvojili su šest medalja na Kupu Srbije u karateu za poletarce, pionire i nade, koji je održan proteklog vikenda u Čačku. Na kupu je u dva dana nastupilo oko 600 takmičara i oko 120 klubova.

Na takmičenju u kategoriji kata gde je Karate klub 014 nastupio sa šest plasiranih takmičara u osam pojedinačnih i jednoj ekipnoj disciplini, kata tim „Nada“ u sastavu Ana Živanović, Tamara Dražić i Ivana Matić, osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.

U kategoriji pionirki Dina Drinčević je osvojila treće mesto i bronzanu medalju. U kategoriji muških nada Ognjen Drinčević se plasirao u finale i zauzeo drugo mesto osvojivši srebrnu medalju.

U kategoriji ženskih nada u klasi C Tamara Dražić zauzela je prvo mesto i okitila se zlatnom medaljom, Ana Živanović zauzela je treće mesto i osvojila bronzanu medalju, a u klasi D Anđela Mitrović je u finalu izvojevala pobedu i okitila se zlatnom medaljom.

U kategoriji borbi nastupilo je pet takmičara, ali zbog veoma jake konkurencije i pored dobrih  nastupa valjevski karatisti nisu uspeli da osvoje neku od medalja.

„Kup Srbije je pored državnog prvenstva jedno od najjačih takmičenja, koje se boduje za ukupan plasman i reprezentativni angažmana, tako da uspeh naših takmičara neće moći da prođe neopaženo od selektora nacionalnih timova. Ovakvi uspesi naših takmičara daju nam vetar u leđa da u budućem periodu radimo još predanije i još ozbiljnije kako bi se postizali dobri rezultati i na međunarodnoj karate sceni“, saopšteno je iz ovog kluba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *