subota, 20. aprila 2024.

Situacija u Mionici se stabilizuje

Objavljeno: 16. decembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Nakon snežne vejavice i olujnog vetra, koji su doneli brojne probleme, situacija na području mioničke opštine se stabilizuje. Skoro svi putevi u mioničkom kraju su prohodni, a danas će biti očišćen i putni pravac ka školi u Krčmaru i Bojkovac u Popadiću.

Nakon upozorenja i najava RHMZ-a, mionička zimska služba i Štab za vanredne situacije angažovali su preko 10 ekipa koje su neprestano na terenu. Predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Boban Janković u nedelju je hitno sazvao sednicu Štaba i tražio dodatni angažman mioničke zimske službe.

„Situacija u Mionici se stabilizuje. Glavni pravci su prohodni, škole i ustanove rade. Očekujem da se kvarovi na elektro mreži uskoro saniraju. Štab za vanredne situacije je u pripravnosti i detaljno prati najave i upozorenja meteorologa“, rekao je Janković koji je od zimske službe tražio da se stanje na putevima dodatno kontroliše i pripremi u slučaju novih padavina.

Zbog velikog nevremena praćeno obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom došlo je do prekida u snabdevanju strujom i u mioničkoj opštini. Ekipe EPS-a u Mionici brzo su reagovale i odmah su sanirani kvarovi u Mionici, Brežđu, Robajama, Osečenici, Golupcu, Rajkoviću i Bukovcu.

Iz poslovnice EPS-a u Mionici je saopšteno da je više od polovine pojedinačnih kvarova sanirano i da je najveći broj domaćinstava ostao bez struje zbog prekida kabla usled olujnog vetra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *