sreda, 19. juna 2024.

Skener u havarijskom režimu rada od decembra prošle godine

Objavljeno: 6. avgusta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Skener u valjevskoj bolnici u havarijskom režumu radi već devet meseci, a bolnica još uvek nije uspela da obezbedi novac za popravku. Direktor bolnice dr Dobrivoje Grujičić najavio da će još u januaru ove godine Ministarstvo zdravlja obezbediti novac za popravku ovog aparata, to se nije dogodilo. Iako je prvobitno direktor bolnice rekao da popravka košta pet miliona dinara, sada je obelodanio da se radi o sumi od 6,3 miliona dinara bez PDV-a. Kako nam je objašnjeno u upravi valjevske bolnice, iznos povećan, jer je u međuvremenu došlo do još jednog kvara na skeneru.

Nadležni kažu da bi uskoro trebalo da bude raspisana javna nabavka za popravku skenera, čim se obezbede potrebna sredstva. „Ukoliko nam Ministartvo ne opredeli celokupan iznos, razliku ćemo pokušati da obezbedimo iz sopstvenih sredstava“, kažu u upravi valjevske bolnice.

Skener u valjevskoj bolnici je od decembra prošle godine u havarijskom režimu rada. Dok ne bude popravljen, svi pacijenti koji nisu hitni, će na skener morati da idu u Beograd ili Šabac. Prvi i za sada jedini skener u valjevskoj bolnici nabavljen je pre 11 godina i na njemu je do sada obavljeno više od 90.000 pregleda. Pošto je aparat star u upravi valjevske bolnice kažu da čine sve napore da se nabavi novi aparat, koji košta oko pola miliona evra, a to se, u najboljem slučaju, može desiti tokom 2016. godine.

6 komentara na “Skener u havarijskom režimu rada od decembra prošle godine

 1. Zasto neko nije postavio pitanje da li su ti aparati -magnet , skener kupljeni novi ili reparirani i ko tada bese direktor ..?E to je drage kolege sada posledica a nasi pacijenti neka placaju privatno @Zato pacijenti pravac Mup i Tuzilastvo i pitati ko li zataska ili zataskava kriminal iz prtedhodnog vremena a gradjani moraju da se lece jer i oni imaju pravo da znaju istinu.Pustimo to dotrajalo ili slicno nije isto novo i polovno ,a po nasim saznanjima -sumnajma je upravo ovako kao sto napisah gore.Znaci sada idi ovde idi onde cekaj 2-3 meseca placaj privatno ..a odakle ovom napacenom narodu dok neko mirno( tada a i sada} trlja ruke i kaze, ja napravi dobar posao i sta me briga !!DOKLE TO TAKO..Koliko je ostecen Zdravstveni centar tada i Dom zdravlja , sta bese sa tim ?Izadji te direktore i recite {Grujicicu } slobodno sta vam ostavi vas predhodni kolega -direktor …to vam je i gradjanska duznost cak i krivicna odgovornost ako cutite jer ovde ispastaju bolesni koji nemaju mozda za hleb , a moraju da naprave snimke i raznorazne analize..Na potezu ste ..

  0

  0
  1. Mihajlo dr možda previše očekujete od dr Grujičića koji je, setimo se, kukumakao kao malo dete da sedne u direktorsku fotelju! Da se dr Grujičić pitao on nikada ne bi smenio dr Tripkovića sa mesta direktora. Njemu izgleda ni tad a ni sad ne smeta to što je činio ili nije dr Tripković jer da je drugačije oglasio bi se. Što se tiče skenera, bilo bi dobro da radi ali šta ćemo sa nedostatkom osnovnog materijala da se u bolnici obave najjednostavniji dijagnostički pregledi? Kako su to ranije postavljali dijagnoze dok nije bilo skenera? Sad im je najlakše da čoveka „nateraju“ kao auto na kanal i da mašina umesto njih dr odradi posao dijagnostikovanja! Problem je kompleksniji od tog skenera. Nema najobičnijih analiza i kontrolnih pregleda i zato narod odlazi lekaru kad je sve već otišlo predaleko…

   0

   0
 2. Poćuta može to da popravi, on je univerzalni defektolog. Ima pare može hoće ima ljude, sve je kod njega.

  0

  0
  1. Poćuta da išta može, da zna, da ima ljude, on bi to valjda do sada pokazao! Toliko voli da se samoreklamira, ali zabadava! Sem što sam priča o svom uspehu, a zapravo je reč o dnevnom obavljanju posla za koji je imenovan, rezultati su mu za opšte dobro NULA! Koje je on to pare doneo u naš grad? Nikakve! Da li je donewo sebi neki lično novac, to ne znam, Ali ono što svi možemo da vidimo je kako bahato troškari budžet grada za samoreklamiranje i prizemnu promociju a to nije sposobnost već neobuzdan ego koji svi mi plaćamo!

   0

   0
 3. Sloziti kockice u Valjevskom zdravstvu je tesko , a zasto .Mislim da je potop krenuo dok je vestacki radjeno od bivseg direktora Tripkovica i koji nije podnosio bukvalno nikom sta je radio i naravno doslo vreme za naplatu .Nazalost sve po nama pacijentimaIIzracunaj te koliko kosta privatno skener , magnet i odakle nam ti novci ?Zasto se gradjani nisu uputili kod bivseg direktora Doma zdarvlja{ ili kod osnivaca ove Ustanove} , da ga pitaju tj. da ih pitaju zasto je dozvolio da se rendgen ugasi a zna se koliko je vredeo za nas gradjane ,Veoma prosto , treba snimak da se uradi uputom lekara iz Doma zdravlja i mi moramo da idemo u Bolnicu sa nekim povredama i cekamo i kako da se dodje , jer je trosak ko nema svoje vozilo mora da plati taxi, al ko misli na nas sta ih briga bitno je da kazu kako su ,,posteni,, i kako primaju malu platu { mala plata preko 100.000}.Sta briga osnivaca { Gradonacelnika} ove Ustanove zabili su glavu u pesak kao nojevi , zar su bitni zivoti nas pacijenata..Procitao sam da je i dalje haos u Domu zdravlja i neko rece samo postavljenje na celo Ustanove neko van Doma zdravlja, i da se vrati sve ono sto jedan Dom zdravlja treba da ima pocev od sopstvene labartorije do rerndgena { prostorije sa aparatima zvrje prazne } pa zar to nije ogroman gubitak za ovako poljuljano stanje u ovoj Ustanovi praceno sa niz skandala ..Pratio sam i prtim sva desavanaj u ovoj ustanovi posto sam se opredelio za lecenje u istoj.

  0

  0
 4. Samo kratko sve je ok tj . tacno , ali mala ispravka Rendegen u Domu zdravalja sluzi za PETU kancelariju dr Radise Jokic .Covek se rasiri na sve strane a pojedine sluzbe nemaju ni osnovnu { kvadraturu – zakonsku}Sve je tamo muljavo i sumnjivo u Domu zdravlja sta koga briga za zdravlje pacijenata !!!!!!!!!!!!!!Ovaj u Domu zdravlja ginekolog ostavio pustos ko i u bolnici bivsi disa ..iii sta ?Samo toliko , a imalo bi jos toga .

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *