ponedeljak, 20. maja 2024.

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Objavljeno: 25. novembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Škola u Brežđu koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića proslavila je 130 godina postojanja. Škola „Vojvoda Živojin Mišić“ osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz prigodan program učenika.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković čestitao je učenicima i nastavnicama i naglasio da su svi građani opštine ponosni na ovaj jubilej.

Proslava jubileja, foto: Opština Mionica

„Zaista je lepo proslaviti ovako veliki jubilej. Verujem da svi nose divne uspomene iz ove škole. Naša deca zaslužuju najbolje uslove, a mi smo ovde uspeli da rekonstruišemo multifunkcionalnu salu“, rekao je Janković i dodao da na sve moguće načine opština ulaže u obrazovanje, uz podršku Vlade Srbije.

On je naveo da su u potpunosti rekonstruisane osnovna i srednja škola u Mionici, kao i škole u Rajkoviću i Dučiću.

„Pored toga, adaptirali i multifunkcionalu salu u Brežđu, sredili školu u Bukovcu. Izdvojeno je više od 370 miliona dinara“, kazao je Janković.

Izdvojeno osmorazredno odeljenje u Brežđu pripada osmogodišnjoj školi „Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću i ima 50 učenika.

Foto: Opština Mionica

Osnovna škola u Rajkoviću u potpunosti je rekonstruisana 2016. godine, a uloženo je 26 miliona dinara. Pored toga, 3,8 miliona dinara investirano je u obnovu škole u Bukovcu i adaptaciju mulitifunkcionalne sale u Brežđu, a rešen je i problem grejanja u Osečenici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *