subota, 20. aprila 2024.

Škola u Dučiću dobila grejanje

Objavljeno: 21. novembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Učionice i službene prostorije zgrade izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Milan Rakić“ u Dučiću ubuduće će se grejati savremenim energentom-biomasom iz novog kotla na pelet koji je postavljen i pušten u rad. Na ovaj način đaci će dobiti kvalitetnije grejanje, a biće smanjeni troškovi koje je lokalna samouprava, kao osnivač, ranijih godina plaćala za grejanje tog školskog objekta.

Školu u Dučiću je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je đacima i nastavnicima poželeo toplu i uspešnu školsku zimu.

„Na ovaj način opština Mionica nastavlja aktivnosti na obezbeđenju kvalitetnijeg i jeftinijeg daljinskog sistema grejanja na biomasu, od kojih je najznačajnija realizacija projekta toplifikacije Mionice čijim završetkom će se najpre obezbediti zagrevanje javnih objekata, a u narednoj fazi i privatnih stambenih objekata u opštinskom centru“, rekao je Janković.

Škola u Dučiću je renovirana pre tri godine zahvaljujući novcu koji je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja, tako da đaci iz tog i ostalih sela koja gravitiraju Dučiću, sada imaju dobre uslove za učenje, a njihovi nastavnici za rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *