nedelja, 16. juna 2024.

Školica plivanja i besplatno letovanje za 50 đaka

Objavljeno: 14. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Drugu godinu za redom iz gradskog budžeta biće finansirana školica plivanja za 150 mališana i besplatno letovanje za 50 đaka sa seoskog područja, iz materijalno ugroženih porodica. U okviru Lokalnog akcionog plana za decu Školicu za obuku malih neplivača na bazenima Sportsko- rekreativnog centra „Petnica” ove godine organizovaće Plivački klub „Valis”, a za decu će biti obezbeđen prevoz do petničkih bazena. Za te namene je izdvojeno milion dinara.

Za odlazak na letovanje dece sa sela iz gradskog budžeta je opredeljeno 1,3 miliona dinara. Na more u Bečiće osnovci odlaze 20. juna na deset dana. Za pripremu dece za odlazak na more svaka porodica dobiće po 10.000 dinara.

„Deca koja nikada nisu išla na more imaju priliku da to sada iskoriste. O svemu smo vodili računa, pa i o tome kako u ovoj grupi ima i 90 odsto dece neplivača, tako će pored dva kordinatora sa njima putovati i dva instruktora plivanja, sa zadatkom da brinu o njihovoj bezbednosti i da ih nauče da plivaju. Sa decom će pored koordinatora i instruktora putovati i lekar pedijatar koji će 24 časa brinuti o njima. U predlaganju i odabiru dece koja će ići na more učestvovali su direktori osnovnih škola i predstavnici Centra za socijalni rad. Sva deca su na pravi način po tom pitanju rangirana. Izuzetak čini učenik Saša Selaković, koji je završio četvrti razred i koji putuje ove godine na more iz razloga što je na svim dosadašnjim takmičenjima osvojio sve moguće nagrade iz matematike“, rekao je predsednik Saveta za socijalnu politiku grada Valjeva Radoica Rstić.

Prošle godine o trošku Grada na moru je sedam dana bilo 50 đaka, a ove godine mališani će u letnjim čarolijama uživati 10 dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *