petak, 24. maja 2024.

Školski odbor: Nova škola još nije bezbedna za đake

Objavljeno: 19. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dok gradski čelnici tvrde da je nova škola u Brđanima spremna da u drugom polugodišnu počne da radi i primi prve đake, Školski odbor OŠ „Milovan Glišić“ je smatra da se još nisu stekli uslovi za to i da će preseljenje biti posle prolećnjog raspusta. U saopštenju koje potpisuju predstavnici Školskog odbora, Saveta roditelja i direktorka škole Nataša Badovinac se navodi da škola nije potpuno bezbedna, te dok se ne otkone nedostaci, ne postoje uslovi za preseljenje u novi školski objekat.

„Grad Valjevo je kao investitor dobio rešenje o upotrebnoj dozvoli za novi objekat škole 6. decembra prošle godine, a isti je dostavljen školi 30. januara ove godine, kada je upućen i poziv za promopredaju novog objekta. Direktorka škole je tada odbila da potpiše zapisnik o primopredaji, zbog uočenih brojnih nedostataka u novom objektu, koji mogu da ugroze bezbednost učenika i zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

U OŠ „Milovan Glišić“ tvrde da je, iako nije obavljena primopredaja objekta, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović poslao zahtev školi za preseljenje do 17. februara, što je Školski odbor, kao upravni organ škole, odbio da prihvati.

„Nije prihvaćen zahtev da škola bude preseljena u februaru, i predlaže se da početak nastave u novom objektu otpočne nakon prolećnog raspusta.U obrazloženju Školski odbor se poziva na ranije podržanu odluku direktora škole da ne potpiše zahtev o primopredaji novog objekta zbog uočenih nedostataka. Svi zaposleni u školi upoznati su sa odlukom Školskog odbora i jednoglasno su je podržali“, navode se u zajedničkom saopštenju za javnosti.

Medijima je dostavljen spisak stvih stvari koje treba otkoniti pre preseljenja, a na njemu se nalazi skoro 60 stavki, koje se tiču struje, vode, nedostataka u dvorištu škole i drugih nedostataka. U zajedničkom saopštenju se navodi da se predstavnici OŠ „Milovan Glišić“ ovim povodom više neće oglašavati dok ne bude doneta konačna odluka o preseljenju škole.

Izgradnja škole u Brđanima počela je 2000., a iste godine radovi su prekinuti. Izgradnja je nastavljena 2003. i 2004, a godinu dana kasnije, zbog nedostatka para, radovi su konzervirani. Radovi na toj školi, posle višegodišnje pauze, nastavljeni su tek 2011. godine, ali se su zbog nedostatka para, radovi na tom objektu od 5.000 kvadrata, proteklih godina izvodili fazno.

Jedan komentar na “Školski odbor: Nova škola još nije bezbedna za đake

  1. Grad hoce da se sto pre otarasi skole jer je u zavrsnim radovima oprano puno para.to zna i kradonacelnik i klonfer.teca ide grlom u jagode ne zna da i tecinom gori pod nogama.
    Promena vlasti i provere sve ce isplivati.

    2

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *