nedelja, 16. juna 2024.

Predstava Ateljea 212 „Avgust u okrugu Osejdž“

Objavljeno: 19. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na velikoj sceni Centra za kulturu 26. februara biće izvedena predstava beogradskog Atelja 212 „Avgust u okrugu Osejdž“. Karte su u prodaji od danas na blagajni Centra za kulturu po ceni od 800 i 900 dinara. U predstavi igraju: Dara Džokić, Anita Mančić, Branimir Brstina, Jelena Petrović, Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Branka Šelić, Mladen Andrejević, Dejan Dedić/Petar Benčina, Isidora Minić, Gordan Kičić / Bojan Žirović, Nenad Ćirić i Dragan Nikolić – specijalna pojava. Režiju potpisuje Ljiljana Todorović.

Sigurno jedna od najuzbudljivijih novih američkih drama, u kojoj se smenjuju žestoki smeh i tuga, “Avgust u okrugu Osejdž” savremenog američkog pisca Trejsija Letsa je drama o komplikovanim međuljudskim, ljubavnim i porodičnim odnosima koja se odvija jednog avgusta u malom okrugu u Americi. Priča o mračnoj istoriji jedne porodice, o ženama jake volje koje je život odvojio, a porodična kriza ponovo vratila u kuću u kojoj su odrasle, kod problematične žene koja ih je podigla – donela je piscu Trejsi Letsu, pored mnogobrojnih nagrada, i onu najprestižniju – Pulicerovu nagradu za 2008. godinu, a kritičari ga već porede sa Judžin O’Nilom ili Edvardom Olbijem.

Komad je premijerno postavljen u Čikagu, 2007. godine, a odmah zatim i na Brodveju, gde je imao preko 650 izvođenja do kraja 2009. godine. Ova drama sa komičnim elementima sa velikim uspehom igra se u američkim pozorištima, kao i u Velikoj Britaniji, Izraelu, Portoriku, Australiji, Nemačkoj, Argentini, Švedskoj, Danskoj, Peruu, Španiji, na Novom Zelandu, u Holandiji, Indiji…Po ovom komadu 2013. godine snimljen je istoimeni holivudski film sa Džulijom Roberts i Meril Strip u glavnim ulogama, koje su im već donele nominacije za ovogodišnje filmske nagrade Oskar.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *