utorak, 5. marta 2024.

Skupština krši prava odbornika

Objavljeno: 7. februara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Samostalni odbornik u lokalnom parlamentu Ljubomir Radović obavestio je javnost da od Skupštine grada do sada nije dobio nijedan odgovor na brojna pitanja koja je postavio za skupštinskom govornicom. Radović kaže da Skupština grada, koja bi trebalo da bude najviši organ lokalne samouprave, uporno krši Statut i odbornicima, iako imaju pravo da postavljaju pitanja vezana za rad Skupštine grada i za rad preduzeća i ustanova, ne dostavlja odgovore, koje su po Statutu dužni da pribave na istoj ili narednoj sednici.

„ Veliki broj odborničkih pitanja, koja su postavljena od strane odbornika, ostalo je bez odgovora, čime se Statut grada drastično krši. U mom slučaju odgovor nisam dobio ni na jedno postavljeno pitanje“, rekao je Radović.

Ovaj odbornik je naveo neke od pitanja koje je postavio za skupštinskom govornicom, a odgovore još uvek nije dobio.

  1. Da li je neko u Gradskoj upravi zadužen za nadzor i praćenje realizacije Programa razvoja sporta grada Valjeva od 2016-2020. godine? (Pitanje je postavljeno u septembru 2016.)
  2. Koliko je zaposlenih koji dobijaju plate iz gradskog budžeta bilo stipendirano od strane nekadašnje opštine Valjevo? (28.11.2016)
  3. Ko je dobio podršku od strane grada namenjenu poljoprivrednim gazdinstvima i koji kriterijumi su iskorišćeni prilikom rangiranja? (26.4.2017.)
  4. Dokle se stiglo sa sanacijom klizišta na kojem se nalazi groblje u selu Prijezdić? (3.11.2017.)
  5. U kom svojstvu i o čijem trošku su odbornik u Skupštini grada i pomoćnik Gradonačelnika putovali u Portugal, odnosno u Češku, sa KUD Abrašević? (30.11.2017.)

„ Još jednom napominjem da su ovo samo neka od pitanja na koja nisam dobio odgovor. Šta čeka vlast, da li je možda poenta u tome da mi istekne mandat, pa će se setiti da se udostoje i odgovore na ova pitanja“, rekao je Radović. Pored toga, on je zatražio od aktuelne vlasti da na gradski sajt postavlja snimak svake sednice lokalnog parlamenta, kako bi građani imali uvid u odluke koje Skupština usvaja.

„ Za kraj ću Vas kroz pitanja podsetiti na ostale odluke koje doprinose lošem informisanju građana od strane aktuelne vlasti: Zbog čega je novinarima zabranjeno prisustvo sednicama Gradskog veća? Zašto se izvršna vlast sakriva od medija? Zbog čega se fotoreporterima zabranjuje nesmetan rad tokom sednice“, upitao je samostalni odbornik Ljubomir Radović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *