petak, 21. juna 2024.

Skupština usvojila budžet za sledeću godinu

Objavljeno: 29. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na sednici Skupštine grada Valjeva usvojena je Odluka o budžetu grada Valjeva za 2018. godinu. Budžet Valjeva iznosi 3.588.828.200.00 dinara.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je izrazio zadovoljstvo ovim budžetom, jer kako je rekao „njime smo pokazali i dokazali da znamo da vodimo ovaj grad. Od kraja devedesetih, nijedna gradska vlada nije uspela da privuče toliko novca sa strane i da ubaci u budžet grada. Iz Kancelarije za obnovu i razvoj je odvojeno oko 10 miliona evra samo za Bolnicu, doduše u tri faze, za  put M4 odvojeno je dva miliona evra za projektovanje i radovi počinju krajem 2018.godine, odnosno početkom 2019. godine, za Dom zdravlja i Gimnaziju je odvojeno 2,5 miliona evra iz Kancelarije za obnovu i razvoj, za klizište u Ulici Ive Andrića i kanalizaciju na Divčibarama je stiglo 200 miliona dinara. Ono što je bitno je da smo neka obećanja ispunili, na žalost nismo mogli sva. Povećali smo subvencije za poljoprivredu, koje su oko 30 miliona dinara. Možda je jedna od najznačajnijih subvencija za branu Stubo-Rovni, iz Kancelarije za obnovu i razvoj, koja se očekuje u idućoj godini. 113 miliona smo se trudili da kao subvencije rasporedimo najrealnije.Polemike oko Centra za kulturu nisu na mestu, jer u tu zgradu nije ulagano zadnjih 20, 30 godina. Ako nemamo Dom kulture i ne brinemo o čemu da se nadamo.Primarna zadravstvena zaštita opredeljeno 60 miliona dinara. Dom zdravlja je najbolje ocenjeni Dom zdravlja od strane inspekcije Svetske zdravstvene organizacije kao jedan od retkih domova koji uživa poverenje lokalne samouprave. To govori da ova gradska vlada ozbiljno pristupa svom poslu i vodi računa o građanima grada Valjeva. Želimo da vodimo ambicioznu politiku ulaganja u infrastrukturu i mi se rukovodimo znanjem i svima ćemo pokazati da znamo da vodimo ovaj grad“, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović.

Zamenik gradonačelnika dr Dragan Jeremić je rekao da je budžet postavljen na dva načina. Jedan je da određeni projekti učine bolji život građanima i da prate buduće investicije. On je podsetio da grad aktivno radi na projektima koji će doprineti tome da se stepen aerozagađenja smanji. „Pa samo 30.000 automobila imamo u gradu. Oni su podjednaki zagađivači, a da ne pričamo o tome šta se sve loži u Valjevu. Potom očekujemo da se realizuje nova sportska sala u Gimnaziji, priča oko brane Stubo-Rovni, idemo na smanjenje gubitaka u vodovodnoj mreži, preselićemo bioblioteku, uložiti u Divčibare i još mnogo toga. Za neke projekte ćemo tražiti podršku Republike. I tu ne bih da zaboravim da pomenem TIC koji polako ide napred, postoje velike šanse da se konačno pristupi nastavku radova na Hali sportova. Po pitanju poljoprivrede ja sada ne bih rekao da je 30 miliona beznačajno. To je sasvim dovoljno da ispratimo potrebe ulaganja u odnosu na potrebe poljoprivrednika. Generalno to nije možda dovoljno, ali od nečeg moramo početi. I da narednih godina bude samo još više novca za poljoprivredu to je cilj“, rekao je Jeremić.

Grad Valjevo

Jedan komentar na “Skupština usvojila budžet za sledeću godinu

  1. Kažu mi moji navijači iz komšiluka da je neki Marko Struja plakao da ga opet ubace u neki forum ili neki savet futbalskog turnira pa ga direktori turnira obacili u Disciplinsku komisiju. Ne može čovek bez futbala nikakao, a i bez 30.000 honorara za 13 dana rada komisije. Malo li je za plakanje i kukumavkanje na pauzama sednice skupštine 28.12. To je jedno od značajnijih dostignuća protekle sednice. Marko pa to ti je. U zdravlje nam bilo dragi futbaleri.

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *