subota, 20. jula 2024.

Slabo interesovanje građana za zatvoreni bazen

Objavljeno: 10. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Balon u Sportsko-rekreativnom centru „Petnica“ biće zatvoren za posetioce nakon prvomajskih praznika, kako bi bili završeni svi radovi planirani za predstojeću letnju sezonu, koja startuje 1. juna. Što se tiče posetilaca, ni ove zime broj kupača na zatvorenom bazenu se nije znatno povećao u odnosu na ranije godine, tako da će ovogodišnju zimsku sezonu Ustanova za fizičku kulturu „Valis“, koja gazduje petničkim bazenima, završiti sa oko 2.000 posetilaca za celu sezonu. Ni niska cena dnevne ulaznice od samo 150 dinara nije privukla veći broj kupača, dok ove godine, iako je zatvoreni bazen bio besplatan za vreme đačkog raspusta, broj učenika je bio zanemarljiv.

„ Broj posetilaca je veći za oko 3-4 odsto u odnosu na prošlu godinu, ali gledajuću uopšteno, taj ukupan broj nije zadovoljavajući, iako su uslovi na bazenu iz godine u godinu sve bolji. Očigledno je da ni cena nije faktor koji utiče na slabu posetu građana, jer je ulaznica za zatvoreni bazen 150 dinara i niža je u odnosu na prethodne sezone. Izgleda da, jednostavno, nemamo kulturu tog zimskog kupanja. To se potvrdilo i tokom đačkog raspusta, kada smo na bazenu imali po samo 10-15 učenika dnevno, iako je ulaz za đake bio besplatan. Što se tiče građana, u proseku, imamo po najviše 7-8 kupača dnevno i to su, mahom, stalni posetioci, dok smo jedino vikendom, kada je bilo loše vreme, imali nešto veći broj posetilaca“, rekao je za portal Patak online Aleksandar Mijailović, direktor „Valisa“.

U „Valisu“ kažu da će zatvoreni bazen biti otvoren za građane do 5. maja, a posle 11. maja, za kada je zakazana vaterpolo utakmica, biću spušten balon i počeće pripreme bazena za letnju sezonu. Za uređenje kompleksa u Petnici je opredeljeno oko četiri miliona dinara. Neki poslovi su završeni prošle jeseni, nakon završetka letnje sezone, poput behaton ploča koje su postavljene oko bazena, dok će do 1. juna biti završen remont pumpi, postavljanje solarnih panela da bi toaleti imali toplu vodu, ograde oko bazena, kao i drugi tehnički radovi. U „Valisu“ kažu da ulaznice za petničke bazene ni ove godine neće biti menjane, tako da će cene biti kao i prošlog leta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *