petak, 23. februara 2024.

U bolničkom krugu posađeno drveće

Objavljeno: 10. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U nekadašnjem parku valjevske bolnice, koji se nalazi uz Pasterovu ulicu, posađeno je drveće. Nekadašnja stabla četinara u bolničkom parku, koja su uklonjena zbog bolesti, u zajedničkoj akciji Rotari kluba iz Valjeva i Velenja je zamenilo 40 sadnica javora. Predsednik valjevskog Rotari kluba Dragan Đurđević je rekao da akcijom ozelenjavanja nastavljaju svoje ekološke aktivnosti kojima su posvetili čitav mesec april.

„Započeli smo aktivnosti prošle godine sadnjom 35 stabala crvenog javora u novoizgrađenoj OŠ ’Milovan Glišić’, a ove godine smo odlučili da to bude krug Opšte bolnice. Mislim da će ovaj prostor dobiti nekadašnji sjaj. Mi smo se obratili direktoru bolnice koji je kontaktirao ljude koji su stručni,a to su ljudi iz hortikulture i izbor je po njihovoj preporuci bio javor, uz sugestije na koji način treba da bude posađen“, rekao je Đurđević.

Gosti iz Velenja su poručili da su rado prihvatili poziv kolege iz Rotari kluba Valjevo i zajedno sa njima posadili drveće u bolničkom parku.

„Mi uglavnom naše akcije baziramo sa jedne strane na humanitarnim aktivnostima, a sa druge strane pomažemo đake stipendijama, tako da ovakvu akciju još nismo imali i možda smo sada dobili neke ideje da isto ovako nešto organizujemo i u Velenju“, rekao je Vasil Črekni iz Rotari kluba Velenje.

Direktor valjevske bolnice dr Zoran Đurić zahvalio se Rotari klubu Valjevo i njihovim gostima iz Slovenije na ovoj akciji i ranijim inicijativama koje su dale doprinos radu ustanove.

„Trenutno se radi sedmo kupatilo na zgradi Grudnog odeljenja jer je nažalost bilo propusta pri radu te zgrade, pa sada zahvaljujući donaciji Rotari kluba Valjevo imamo priliku da napravimo potpuno nova kupatila i to je od izuzetnog značaja za pacijente i osoblje tog odeljenja“, rekao je dr Đurić, koji je uz zahvalnost za akciju pošumljavanja izrazio nadu da će ovo biti nova oaza i za pacijente i za zaposlene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *