nedelja, 3. marta 2024.

Slava Valjeva-Druge trojice

Objavljeno: 20. juna 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevo danas obeležava slavu grada Duhovski ponedeljak- Druge trojice. Zbog duhovske litije, od 9 do 11 časova biće izmenjen režim saobraćaja u centru Valjeva. Fazno, u trajanju do 15 minuta, biće zatvarane ulice Sinđelićeva, od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg (novog hrama), Karađorđeva i Vojvode Mišića do Crkve Pokrova Presvete Bogorodice (stare crkve), tokom prolaska slavske litije.

Povodom Duhovskog ponedeljka-Dugih Trojica biće održana liturgija od 8.30 časova u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg, nakon koje će u 10 časova krenuti duhovska litija centralnim gradskim ulicama – Sinđelićevom, Karađorđevom i Ulicom vojvode Mišića do crkve Pokrova presvete Bogorodice gde će biti obavljen čin rezanja slavskog kolača i upisan zapis u hrast koji se nalazi u porti Crkve, saopšteno je iz Gradske uprave.

Od 12 časova na platou Centra za kulturu biće organizovana proslava za građane uz umetnički i zabavni program. Prvo će nastupati folklorni ansambli, učesnici litije, a potom i valjevski rok bendovi. Za građane će biti obezbeđeni sokovi i pivo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *