subota, 20. jula 2024.

„Sloboda za Aleksandra“

Objavljeno: 13. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na Gradskom trgu u 18 časova biće održan još jedan protest pod nazivom „Sloboda za Aleksandra“. Na večerašnjem protestu u znak podrške radniku Krušika Aleksandru Obradoviću, koji se nalazi u kućnom pritvoru, govoriće potpredsednik Srpskog pokreta Dveri Milovan Jakovljević i general Sreto Malinović, predsednik RO za bezbednost, odbranu i vanredne situacije Demokratske stranke.

„Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 10. decembar  za Dan ljudskih prava 1950. godine. Šezdeset devet godina kasnije, u Srbiji, Aleksandar Obradović, naš sugrađanin, dobitnik nagrade ‘Dobar primer Novog Optimizma’, koju dodeljuje organizacija ‘Novi Optimizam’ i priznanja koje dodeljuje ‘Kuća ljudskih prava’ nije mogao da primi svoje nagrade. Aleksandar se i dalje nalazi u kućnom pritvoru, a nagrade je umesto njega primila supruga. Aleksandru je potrebna podrška, lepo je pružati je na društvenim mrežama, ali Aleksandar je stvarni zatočenik i još je lepše pojaviti se na Gradskom trgu i prošetati do Aleksandrove zgrade, kako bi tu podršku mogao i da vidi“, navodi u saopštenju za javnost organizatora protesta.

Radnik „Krušika“ Aleksandar Obradović je uhapšen 18. septembra pod sumnjom da je odavao službene tajne i nalazi se u kućnom pritvoru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *