nedelja, 21. aprila 2024.

Slobodna mesta u svim srednjim školama, sem u Medicinskoj

Objavljeno: 10. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Danas se završava upis svršenih osnovaca u srednje škole. U školama u gradu slobodnih mesta ima u svim, izuzev u Medicinskoj za koju je vladalo najveće interesovanje i u kojoj su sva mesta popunjena.

U Kolubarskom okrugu, inače, ostalo je 240 slobodnih mesta i 26 neupisanih učenika, 10 iz Valjeva, a 16 iz ostalih opština Kolubarskog okruga. U Valjevu su jedino u Medicinskoj školi sva mesta popunjena, odnosno upisano je 180 učenika u šest odeljenja. U svim ostalim školama ima slobodnih mesta, a odeljenja će uglavnom moći da se formiraju.

Prijavljivanje za upis u škole može se obaviti elektronskim putem na portalu e-uprava i usluge e-upis, odakle škole mogu preuzeti sve podatke koji s potrebni za upis, a drugi način je neposredni dolazak roditelja sa učenikom u srednju školu uz svu potrebnu dokumentaciju – prijavu za upis u srednju školu, svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju uz uverenje o položenom završnom ispitu i lekarsko uverenje za one profile za koje se to konkursom zahteva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *