sreda, 24. jula 2024.

Smenjen načelnik Odeljenja za lokalni razvoj

Objavljeno: 25. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Dosadašnji načelnik Odeljenja za lokalni razvoj Nenad Branković smenjen je sa te funkcije, a na njegovo mesto je postavljena Tijana Todorović (DS). Branković je na tom mestu bio od 2014. godine. Na njegovo mesto je postavljena Tijana Todorović, koja je bila na odborničkoj listi Demokratske stranke. Da li ovo postavljenje znači i „ulazak na mala vrata“ opozicione Demokratske stranke u lokalnu vlast, je pitanje koje se nameće nakon što je na čelno mesto postavljena Tijana Todorović, koja je bila na odborničkoj listi DS na lokalnim izborima, koji su održani u aprilu ove godine.

Lider valjevskih demokrata Duško Rakić za portal Patak online kaže da je odluka Tijane Todorović da prihvati načelničko mesto „njena lična odluka, u okviru sistematizacije radnih mesta u Odeljenju za lokalni razvoj“. Na našu opasku da se radi o odborničkom kandidatu DS, Rakić kaže da on lično, da je bio na njenom mestu, ne bi prihvatio tu funkciju, ali dodaje da Tijana Todorović neće snositi nikakve posledice unutar stranke, navodeći da ima i nekoliko direktora škola, koji su članovi DS, a koji se i dalje nalaze na na tim funkcijama.

Iako svaka vlast na načelnička mesta dovodi svoje kadrove, Rakić tvrdi da načelničko mesto u Odeljenju za razvoj nije politička funkcija. „ Za razliku od tog mesta, mesto člana Gradskog veća je politička funkcija i mi smo odmah nakon imenovanja Andre Savčića za člana Veća, njega isključili iz stranke“, rekao je Rakić.

Rakić tvrdi da je, bez obzira na to što se pojedini članovi opozicione Demokratske stranke nalaze na čelnim funkcijama u Gradskoj upravi, lider valjevskih demokrata Duško rakić tvrdi da je ta partija i dalje u opoziciji i da nema ambicije da bude deo vladajuće koalicije.

2 komentara na “Smenjen načelnik Odeljenja za lokalni razvoj

  1. Tijana Todorovć je jedina u odeljenju za razvoj koja razume šta to odeljenje treba da radi. Žena zna da piše projekte, razumna je osoba i zna engleski jezik. Ko je još takav u odeljenju za razvoj? Niko! Ovaj što joj je do juče bio šef nesnađen i nesposoban bio je URS i samo zato ga je SPS propuh natovario na načelničko mesto. Dakle Branković je bio nesrećno stranačko potkusurivanje i jedino to. Ništa nije ni znao da bi to pokazao. O ostalim lezilebovićima u tom odeljenju da i ne govorim. Samo osvetoljubivi mogu nešto da prigovore na njenom izboru. Ili zavidni, lepa je, zna posao, malo li je!

    11

    13

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *