nedelja, 14. aprila 2024.

SNS: U Kolubari privilegije kao u vreme Tita

Objavljeno: 7. jula 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Odbornici Skupštine grada usvojili su prvi rebalans gradskog budžeta. Prvi rebalans je tako urađen da je novac “skinut” sa pojedinih pozicija i preusmeren na poslove koji se tiču obnove nakon nezapamćenih majskih poplava koje su pogodile valjevski kraj. Za odluku o prvom rebalansu budžeta glasalo je 36 odbornika, a međi njima su i naprednjaci, koji su poručili da su glasali za rebalans jer je to u interesu grada. S druge strane, u skupštinskim kuloarima moglo se čuti da su se socijalisti i naprednjaci dogovorili o povratku SNS u lokalnu vlast od jeseni.

Odbornik SNS Mihailo Jokić je imao više zamerki na rebalans gradskog bužeta, a među njima je i to da se iz gradske kase izdvaja četiri miliona dinara za JP “Kolubara”, koje se, s druge strane, nije potrudilo da smanji sopstvene troškove, pa su pozicije koje se tiču reprezentacije ostale nepromenjene, a deca zaposlenih u toj javnom preduzeću, među retkima, imaju pravo na stipendije o trošku građana.

“ Samo na poziciji reprezentacije u ‘Kolubari’ imaju 600.000 dinara. Ja sam bio predsednik Skupštine grada i nisam uopšte imao reprezentaciju. Zašto niste na toj poziciji smanjili troškove? Za pomoć zaposlenima je namenjeno 640.000 dinara, regres, topli obrok, zaposleni imaju sve moguće privilegije iz doba druga Tita”, rekao je Jokić.

Odbornici su usvojili i prvi rebalans budžeta Gradske direkcije, koja će biti glavni nosilac posla sanacije nakon majskih poplava. Pored odbornika vladajuće koalicije, za odluku o prvom rebalansu budžeta Direkcije glasali su i odbornici SNS.

2 komentara na “SNS: U Kolubari privilegije kao u vreme Tita

  1. Ovi iz SNS a glasali za direktora Miju pre par meseci, a sad Mija nije dobar. Ko se ovde obuva u istu pamet. Klomber nije imao zamerki na izbor dir. Stubo rovni a sad ne valja. Bolji Vam je Saša reprezentacija, ili (cenzurisano) Saša, ili možda Klomber.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *