sreda, 17. aprila 2024.

U Krušiku jedini posao košenje trave

Objavljeno: 7. jula 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Oba sindikata valjevskog “Krušika” održala su jednočasovni štrajk upozorenja. Radnici traže da se ukine minimalac koji primaju od početka godine, da im se isplate zaostale plate i traže veću uposlenost. Predsednik Samostalnog sindikata Krušika Branko Petrović izjavio da se najveći broj zaposlenih odazvao jednočasovnom štrajku upozorenja, a jedino nisu štrajkovali zaposleni u glavnoj tehničkoj kontroli vojne fabrike.

“Cilj nam je da Ministarstvu odbrane, koje je većinski vlasnik, ali i lokalnoj samoupravi,  skrene pažnju na tešku situaciju u kojoj se Krušik nalazi. Ovo je je tek početak naše sindikalne borbe i nećemo odustati, sve dok naši zahtevi ne budu ispunjeni”, rekao je Petrović.

Sindikalci kažu da u poslednjih mesec dana jedini posao koji su radili zaposleni u Krušiku je bio košenje trave u fabričkom krugu. Oni kažu da novo rukovodstvo nema nijedan ugovoreni posao otkako upravljaju fabrikom, niti su uspunili obećanja koja su dali radnicima.

Radnici kažu da im rukovodstvo fabrike duguje dve minimalne zarade. Inače, račun Krušika je u blokadi od novembra 2011. godine, a dug te vojne fabrike na početku godine je bio 4,4 milijarde dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *