petak, 12. aprila 2024.

Spisak putovanja u inostranstvo o trošku građana

Objavljeno: 13. februara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za službena putovanja u inostrastvo za šest meseci  je iz gradske kase potrošeno pola miliona dinara! U izveštaju koji je dostavljen odbornicima navode se ciljevi i troškovi službenih putovanja, ali ne i to kakvu su korist od toga imali građani Valjeva. Na službena putovanja pored gradonačelnika, njegovog zamenika i pomoćnika, putovali su članovi Gradskog veća Andra Savčić i Dejan Bogojević, pojedini odbornici, kao i zaposleni u kabinetu gradonačelnika.

Iz izveštaju o trošenju budžetskih para od 20. juna do 31. decembra prošle godine, proizilazi da je najviše para na službena putovanja potrošio član Gradskog veća Andra Savčić, a najmanje gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović! Savčić  je građane Valjeva za dva putovanja koštao oko 1.000 evra! Kako je navedeno, Savčiću je za put u Banjaluku da bi učestvovao na tamošnjem sajmu isplaćena akontacija od skoro 50.000 dinara, dok za put u Milano, gde je išao na susret privrednika, dobio skoro 75.000 dinara.

Na drugom mestu je zamenik gradonačelnika Dragan Jermić, koji je za tri putovanja, potrošio duplo manje para poreskih obveznika u odnosu na člana Gradskog veća Andru Savčića. Jeremić je za putovanja u Nemačku i dve posete Sloveniji iz gradske kase dobio oko 67.000 dinara.

Treće mesto po visini troškova dele pomoćnici gradonačelnika Miroslav Pimić i Saša Simić, koji su za učešće na sajmu u Banja Luci, dobili po skoro 50.000 dinara. Iza njih je odbornik SNS Miloš Kovačević koji je o trošku građana putovao na seminar u Moskvu, a njegov put je koštao 36.000 dinara.

Članu Gradskog veća Dejanu Bogojeviću isplaćeno je oko 20.000 dinara za put u Sloveniju. Javni pravobranilac Ljiljana Mitrović je za put u Ulcinj dobila 11.500 dinara, a načelnici  Odeljenja za lokalni razvoj Tijana Todorović su za putovanje u Nemačku isplaćene devizne dnevnice u iznosu od oko 9.500 dinara. Aleksandra Tomić, koja je angažovana po Ugovoru, je za putovanje u Nemačku dobila 5.800 dinara, koliko je i dobio načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić za put Slovačku, dok je šef kabineta gradonačelnika Borko Aleksić za putovanje u Slovačku dobio dnevnice od 5.600 dinara.

Najmanje novca na ima putovanja u inostranstvo je potrošio prvi čovek grada Slobodan Gvozdenović. On je od kraja juna do kraja 2016. godine išao samo na samo jedan službeni put van zemlje i to u Velenje, a dobio je devizne dnevnice od 4.400 dinara. Pored gradskih funkcionera i odbornika, dnevnice za putovanja su isplaćene i vozačima Gradske uprave za put u inostronstvo i to u visini od oko 66.000 dinara.

 

 

 

 

 

7 komentara na “Spisak putovanja u inostranstvo o trošku građana

 1. Andra Savčić devojačko Preletačević isti mu KUM Jokić samo uzmi uzmi otmi i nikad im dosta. Turci su bili bolji, al ne ovi naši iz Divaca.

  22

  8
  1. Ovde je jos jedna obmana za nas gradjane .Kako pitam se koliko prelaze kilometara automobili iz kojih Gvozdenovic ne izlazi ?Po pravilu i zakonu mora da se upise pocetna i zavrsna kilometraza i potpis onoga ko je koristio taj auto /, ovde je uzet pelcer od Doma zdravlja i bivseg direktora dr Milivoja Simovica koji je prelazio od Valjevado Beograda 998 km { nije greska } tako pie u kontroli RFZO .Po ovim pokazateljima vidi s ekoliko je stavrno kostao taj put .Dnevnice , zasto lazete narod daj te sve troskove i onda se lepo sabere a ne napad na Andru { ja ga ne branim} i naravno sta su oni doneli sa tih putovanaj , mislim st a i koju korist ima Grad Valjevo , Naravno da je samo postavljanje pitanja na Skupstini videlo se da ne ide u dobrom pravcu .Ovde je pokusaj da se Gvozdenovic predstavi kao neki covek kopji stedi novac gradaValjeva , a sta je sa Goricom ,njenom cerkom, i ostalim. Mras bre lLAZOVU jedan . i sram vas bilo pa zar mislite da smo mi papaje da vamverujemo kao u ,,posten,,izvestaj iz Doma zdravlja gde je kriminal !Ostavite novac nas gradjana kaznicemo vas olovkom!

   6

   1
 2. Bar su negde isli nesto radili ugovarali neko je i nama dolazio u posete i pare se trose racionalnije na primer nisu zaposljavali ljude za popis nelegalnih objekata neko su prekomandovani iz javnih preduzeca. Ako mislite da neko od investitora dodje ne mogu im slati mail nego se mora ici u posete izneti im planove,mogocnosti itd. Najlakse je kritikovati

  4

  10
  1. Kojeg će to investitora da dovede Andra Savčić? Taj čovek nikada ništa ozbiljno u životu nije radio. Više je veremena u životu proveo u kafani nego na radnom mestu.

   17

   2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *