subota, 20. aprila 2024.

Sporadične povrede zbog pada na ledu

Objavljeno: 28. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO Za razluku od drugih gradova, gde su domovi zdravlja puni pacijenata zbog padova na ledu, valjevski lekari, na sreću, u toj oblasti nemaju puno posla. Načelnik ortopedije valjevske bolnice dr Miloš Stefanović kaže da je od početka godine bilo samo nekoliko slučajeva gde su građani, nakon pada na ledu, zatražili lekarsku pomoć. On, međutim, upozorava da praksa pokazuje da se građani u prvim ledenim danima savesno ponašaju, da vode  računa o tome kako hodaju i koju obuću nose, međutim, nakon toga se opuste i onda dolazi do padova i povreda na ledu.

“Svaki deseti čovek ili dete po ledu drže ruke u džepovima što je jako loše. Kada se prilazi površinama prekrivenim ledom moraju glava i kolena da budu blago povijeni, a neophodno je da se građani kreću polako i da nose odgovarajuću obuću. Sve su to stvari kojima sprečavamo neku ozbljniju povredu”, kaže dr Stefanović.

Za razliku od valjevskih lekara, u Beogradu lekari imaju pune ruke posla zbog padova na ledu, jer im se za pomoć u protekla tri dana obratilo više od 300 pacijenata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *