ponedeljak, 24. juna 2024.

Svetosavska nagrada školi u Brankovini

Objavljeno: 28. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Škola u Brankovini dobitnik je Svetosavske nagrade za 2013. godinu za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju u Srbiji. Ovu nagradu, povodom Svetog Save, svake godine dodeljuje ministar prosvete. O.Š. „Prota Mateja Nenadović“ iz Brankovine ove godine obeležava 180 godina od osnivanja prve škole u Brankovini, a nagrada je stigla kao priznanje za brojne aktivnosti koje su sprovedene tokom prošle godine, ali i za celokupan rad u proteklom periodu. Škola u Brankovini ima 202 đaka. Pored matične škole koja je deo Kulturno-istorijskog kompleksa, škola ima još 4 izdvojena odeljenja: u Kotešici, Joševi, Babinoj Luci i u Goloj Glavi .

U toku 2013. godine nabavljen je veliki broj nastavnih sredstava koja doprinose poboljšanju nastavnog procesa. Sva deca , među kojima je četrdesetoro romske dece, uključena su u redovan obrazovno-vaspitni proces. U školi se pored svakodnevnog angažovanja zaposlenih na osiguranju bezbednosti sprovode i projekti vezani za bezbednost učenika u saradnji sa Policijskom i Školskom upravom u Valjevu. Škola je ostvarila i međunarodnu saradnju sa srpskom školom iz Temišvara.

Škola je nakon bazične obuke u okviru GIZ-ovog projekta “Profesionalna orijentacija u Srbiji“ konkurisala i dobila status mentorske škole. Ova škola je jedina takva škola na teritoriji Kolubarskog okruga. Škola je tokom godine realizovala veliki broj kulturnih sadržaja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *