ponedeljak, 20. maja 2024.

Sporazum Ekonomskog fakulteta i grada Valjeva o studentskim praksama

Objavljeno: 12. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO  – Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i grad Valjevo potpisali su danas sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u institucijama i preduzećima u nadležnosti te lokalne samouprave.

Sporazum su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić i zamenik gradonačelnika Valjeva Dragan Jeremić, istakavši da će njihova saradnja dati rezultate već na leto, kada će prvi studenti imati priliku da steknu radna iskustva u svom gradu.

Na Ekonomskom fakultetu trenutno ima oko 100 studenata iz Valjeva. Većina dolazi iz Ekonomske škole (62%), a ostatak iz Valjevske gimnazije (37%).Za studente završnih godina fakultet obezbeđuje 1300 praksi u 300 uspešnih kompanija sa kojima ima zaključene sporazume o saradnji, ali sporazumima sa lokalnim samoupravama želimo da omogućimo studentima da obave praksu u svom gradu tokom letnje pauze, rekao je dekan Boričić i dodao da se više od 80 odsto diplomaca tog fakulteta zaposli u prvih šest meseci po završetku studija.

Delegacija Ekonomskog fakulteta uručila je Matičnoj biblioteci „LJubomir Nenadović“ Valjevo donaciju knjiga u vrednost od  200.000 dinara sa idejom da se u gradskoj biblioteci formira poseban deo sa stručnim ekonomskim naslovima. Knjige su u izdanju Centra za izdavačku delatnost Ekonomskog fakulteta, koji je najveći izdavač ekonomske literature u zemlji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *