petak, 21. juna 2024.

SPS: “Industrijska zona – Pitanje svih pitanja”

Objavljeno: 9. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Budućnost Valjeva, kao i pitanje svih pitanja valjevskih socijalista je opremanje Industrujske zone u infrastrukturnom smislu, kao i završetak saobraćajnice koja treba da poveže Industrijsku zonu sa brzim trakama Iverak – Lajkovac, odnosno sa auto-putem do Slovca, saopštio je izborni štab SPS.

„Sadašnja izgradnja saobraćajnice dolazi samo do nove Industrijske zone. Zalagaćemo se da taj projekat bude završen u narednom mandatu. Potrebno je uraditi urbanistički plan područja Popučaka, a nakon toga izvršiti eksproprijaciju, kako bi se pristupilo izgradnji saobraćajnice koja bi se povezala sa auto-putem do Slovca. Grad je urbanističkim planom opredelio još tri lokacije za Industrijsku zonu – Gorić, Krušik i novoformiranu Industrijsku zonu Beloševac“, precizirao je Đorđe Milanović, kandidat SPS-a za gradonačelnika Valjeva.

Prema Milanovićevim rečima, bolja putna povezanost i opremanje Industrijske zone glavni je adut da Valjevo postane atraktivno za ulaganje.

„Te investicije imaju veliki značaj za razvoj industrije, poljoprivrede i turizma. Time stvaramo uslove za dolazak investitora koji će otvoriti nova radna mesta i zaposliti naše sugrađane“ – naglasio je Đorđe Milanović, kandidat za gradonačelnika i nosilac liste SPS-a na lokalnim izborima.

Zapošljavanje ljudi visoko je rangirano na listi prioriteta SPS-a. Iz tog razloga je, prema rečima Darka Kostića, kandidata za narodnog poslanika, Socijalistička partija Srbije  podržala kupovinu parcela koje se nalaze na prostoru nove Industrijske zone. Prema njegovim rečima, komunalno i infrastrukturno opremanje Industrijske zone i povezivanje Valjeva sa autoputem, projekti su koje grad neizostavno mora realizovati u simbiozi sa republičkom Vladom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *