nedelja, 21. jula 2024.

SNS: “Novi planovi za smanjenje aerozagađenja”

Objavljeno: 9. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Plan i program rada SNS i Lazara Gojkovića, nosioca liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ i kandidata za gradonačelnika Valjeva, ozbiljno će se baviti problemom aerozagađenja Grada , koji je i izdvojen kao jedan od osnovnih prioriteta, saopštila je SNS.

Kako je saopšteno, tome u prilog i ide činjenica da je u poseti Valjevu bio Filip Radović, predstavnik Odbora za zaštitu životne sredine, koji ima ozbiljnu nameru da pomogne u rešavanju ovog višegodišnjeg problema grada na Kolubari. Problem aerozagađenja je prioritet i u lokalnoj samoupravi i u Vladi Republike Srbije, naglasio je Radović i dodao da će u narednom periodu biti preduzet set mera vezan za rešavanje ovog problema, ali je i naglasio da veruje da će se  Lazar Gojković, mlad i energičan čovek, boriti za Valjevo i Valjevce.

“Uz pomoć Radne grupe za smanjenje aerozagađenja, kojom rukovodi predsednica Vlade, zameniće se sve gradske kotlarnice i preći na ekološki održivo gorivo. Uz pomoć Ministarstva energetike radićemo na energetskoj efikasnosti javnih objekata, poput sportske hale Partizan. Lično ću se založiti da što veće kvote ze energetsku efikasnost budu opredeljene Valjevu. Radićemo i na uspostavljanju lokalnog fonda za energetsku efikasnost. Od ove godine, prvi put Vlada Republike Srbije, preko resornog ministarstva, daje podsticaje za kupovinu hibridnih vozila. Naša inicijativa će ići u pravcu traženja određene kvote za automobile registrovane na teritoriji grada Valjeva”, naveo je Radović, a saoštila SNS.

Lazar Gojović, kandidat za gradonačelnika Valjeva, nakon razgovora sa Filipom Radovićem, a podržavajući sve predložene mere, izjavio je: “Konačno ćemo rešavati zagađenost vazduha u zimskom periodu. To je problem koji će se rešavati uz pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. Gasifikacija je najbolje rešenje, izgradnja transportnog gasovoda do Valjeva i gasifikacija gradskih naselja. Uz to, zatvorićemo što više velikih kotlarnica na fosilna goriva i priključiti državne ustanove na sistem daljinskog grejanja. Uradićemo sve da ovaj problem bude rešen i da Valjevo prodiše punim plućima”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *