utorak, 21. maja 2024.

SPS traži umanjenje računa za grejanje i ostavku direktora Toplane

Objavljeno: 20. oktobra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska toplana, foto: Patak online
Gradska toplana, foto: Patak online

VALJEVO- Valjevski socijalisti su zatražili da Toplana bez odlaganja počne sa grejanjem i da se godišnji računi korisnicima umanje odmah za 10 odsto, koliko je iznos srazmeran broju dana bez grejanja. Pored toga je zatraženo da direktor Toplane Janko Gagić podnese neopozivu ostavku, jer su bez grejanja ostala deca, najstariji sugrađani, ali i bolnica i škole.

To je na konferenciji za novinare saopštio Đorđe Pavlović, šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada.

„Ovde imamo da građani plaćaju račun Toplani, a ona ne pruža uslugu! Platiš i ništa ne dobiješ, platiš da se smrzavaš u hladnim stanovima! Ne postoji odredba po kojoj je Toplana oslobođena obaveze isporuke grejanja u periodu grejne sezone. Pritom, Toplani je ranije ove godine odobreno povećanje cena usluge za 20 odsto, a prema informacijama kojima raspolažemo planira se novo povećanje od 20 odsto za januar ili februar 2023. godine“, rekao je Pavlović.

On je rekao da je nedopustivo da građani nemaju grejanje, iako su temperature niske u jutarnjim i večernjim satima, i navodi primer Užica i Zrenjanina, gradova gde je grejna sezona počela na vreme, bez obzira na preporuku da se odloži.

„Bez ikakve konsultacije sa Skupštinom grada, sa predstavnicima potrošača Janko Gagić i Lazar Gojković su samoinicijativno odlučili da odlože grejnu sezonu. Ostavivši tako bez grejanja decu, male bebe, najstarije sugrađane. Ostavili su bez grejanja, Opštu bolnicu, Dom zdravlja, škole… Građani su s punim pravom nezadovoljni, njima se smrzavanje debelo naplaćuje od strane Toplane Valjevo. I sada… građani plaćaju grejanje koje nemaju, plaćaju dogrevanje svojih domova, plaćaju nosioce najviših funkcija u gradu, a kako stoje stvari svi građani (pa i oni koji nisu korisnici Toplane) još će morati da plaćaju i naknade štete zbog neispunjenja ugovornih obaveza Toplane po tužbama koje će, izvesno, biti podnošene“, rekao je Pavlović.

On je dodao da je nejasno ko je doneo odluku o odlaganju početka grejne sezone u Valjevu, navodeći da obaveštenje koje je dostavljeno javnosti nepotpisano.

„Obaveštenje o odlaganju početka grejne sezone su izdali Toplana i Grad Valjevo, bez da je iko to potpisao. Mi se pitamo da li u Gradu postoji nekakva fantomska vlast koja ima ime i prezime samo kada građani i poreski obveznici treba da im finansiraju plate i putne i druge troškove, a kada treba preuzeti odgovornost potpisuju se nekakvi gradski odbori, nekakav Grad i slično. Grad ima svoje organe i pozivamo ih da konačno neko stane svojim imenom i prezimenom iza odluka i pismena koje adresiraju na građane Valjeva“, rekao je Pavlović.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *