petak, 14. juna 2024.

Šta je valjevski?: Bolt najavio pokušaj prelaska semafora kod Doma kulture

Objavljeno: 1. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Olimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jamajčanin Usein Bolt najavio je u ovoj godini da će pokušati da pređe semafor kod Doma kulture dok svetlo na semaforu ponovo ne postane crveno!

Mnogi do sada su to pokušavali ali niko do sada nije uspeo da pređe čuveni pešački prelaz a da ga pred kraj ne uhvati promena svetla! Najbliži tome je bio Amerikanac Džastin Getlin koji je u crveno svetlo „zagazio“ za samo 1 sekundu i 3 stotinke.

Jamajčanski atletičar je ocenio da je ovo najteži izazov u njegovoj karijeri.“Voleo bih da budem prvi atletičar koji će oboriti granicu snova i preći tih 5m metara za manje od 10 seknudi. Za to sam fizički spreman, ali postoji i psihički deo izazova, a to je čekanje da se zeleno svetlo za prelazak upali. To je tih 60 sekundi pakla. Razne misli vam tada prolaze kroz glavu- hoćete li uspeti ili ne, da li će te biti pobednik ili gubitnik! Nadam se da će Valjevci i Valjevke biti tu da me podrže u svemu ovome, ovi ipak radim zbog njih da im pokažem da nije nemoguće! „, poručio je Bolt našem novinaru.

Bolt će ovaj prelazak pokušati 30. februara, a oči celog sveta će biti uprte u njega. Svi hotelski kapaciteti su zauzeti unapred, a preko 200 novinara je akreditovano za praćenje ovog događaja. Procenjuje se da će uživo prenos koji će biti prenošen u skoro svim državama sveta biti gledaniji i do Slagalice!

 

O AUTORU

Marko Lazić je rođen, odrastao i živi u Valjevu i nema nameru da ga napušta. Završio je Gimnaziju, studira ekonomiju. Piše da nasmeje, uglavnom bezuspešno. Publiku je uspešno podelio na dva tabora- one kojima su njegovi tekstovi glupi i one kojima su njegovi tekstovi bez veze. Autor je FB stranice “Šta je valjevski”, koja ima preko 6.000 pratilaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *