sreda, 19. juna 2024.

Stabilne rezerve krvi

Objavljeno: 25. avgusta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Transfuziologija valjevske bolnice ima dovoljne reserve krvi, funkcioniše redovno i nema opasnosti od nestašice krvi, niti odlaganja operativnog programa, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove. „ Rezerve krvnih derivata su stabilne, uprkos periodu u kome su nestašice očekivane, pa je i Institut za transfuziju Srbije apelovao saopštenjem  na javnost. Transfuziologija valjevske bolnice, ima stabilne rezerve svih krvnih grupa, ali nije u mogućnosti da vrši pozajmice drugim centrima, kakva je inače uobičajena praksa“, navode u valjevskoj bolnici.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi organizuju se u saradnji sa Crvenim krstom Valjeva, Mionice,  Osečine i Lajkovca, tako da u valjevskoj transfuziologiju imaju dovoljne rezerve krvi.

“Dobar godišnji plan akcija dobrovoljnog davanja i u ovom periodu se pokazao kao izuzetno značajan. Poslednja velika akcija bila je 2. avgusta i tada je sakupljeno 100 jedinica krvi. Za vikend u okviru manifestacije ‘Dani šljiva’ u Osečini biće organizovana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi”, navodi se u saopštenju bolnice u Valjevu.

Pored ovih akcija,  dobrovoljni davaoci krv mogu da daju svakog radnog dana od 7.30-14.30 u službi transfuziologije, tako da ukoliko je neko u mogućnosti i želi može krv dati svakodnevno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *