utorak, 21. maja 2024.

Stanovi će biti topli još danas i sutra

Objavljeno: 15. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska toplana još danas i sutra grejaće korisnike na daljinskom sistemu grejanja, iako je grejna sezona završena zvanično 15. aprila. Tu odluku je donelo Gradsko veće.  Stanovi će se biti topli u jutarnjim satima od 6 do 10 časova i uveče od 18 do 22 časa.

Na istoj sednici Gradskog veća razmatrani su Izveštaji o radu i poslovanju za 2018. godinu Doma zdravlja Valjevo, Centra za socijalni rad „Kolubara“ Valjevo, Centra za kulturu, Narodnog muzeja Valjevo, Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ Valjevo, Zavoda za zaštitu spomenika kulture „Valjevo“, Moderne galerije Valjevo, IUS „Radovan Trnavac – Mića“ Valjevo, Međuopštinskog istorijskog arhiva Valjevo, Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ Valjevo, Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ Valjevo kao i Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Valjeva u 2018. godini.

Svi razmatrani izveštaji su prihvaćeni od strane Gradskog veća i isti će biti razmatrani na narednoj sednici Skupštine grada Valjeva koja će biti održana 31. maja 2019. godine.

Utvrđen je predlog Plana detaljne regulacije za izgradnju kamenoloma u delu naseljenog mesta Zabrdica. Na zasedanju razmatrani su i utvrđeni sledeći predlozi: predlog  zaključka o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Valjeva za 2019. godinu, predlog zaključka o usvajanju plana održive urbane mobilnosti Valjeva i predlog zaključka o usvajanju plana unapređenja pešačenja na nivou naselja – centralna gradska zona.

Članovi Gradskog veća razmatrali su i utvrdili predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP „Vidrak“ Valjevo.Takođe je na sednici utvrđen predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o izmenama i dopunama statuta Centra za socijalni rad „Kolubara“ Valjevo.

Razmatran je Izveštaj nadzornog organa o višku radova na zimskom održavanju ulica i puteva, po ugovoru za zimsko održavanje ulica i puteva – grad Valjevo i isti je prihvaćen od strane Gradskog veća. Gradonačelnik Valjeva se ovlašćen da zaključi Sporazum o izmirenju obaveza po navedenom ugovoru, između grada Valjeva i „Ingrap-Omni“d.o.o. Beograd, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *