petak, 12. aprila 2024.

Startovala druga etapa biciklističke trke „Kroz Srbiju“

Objavljeno: 3. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Sa Trga vojvode Mišića u Mionici startovala je druga etapa 60. Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“. Znak za start najdugovečnijeg sportskog takmičenja na Balkanu dao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

„Mionica je i ovog puta dokazala da može da bude uspešan domaćin jednog velikog takmičenja kao što je biciklistička trka ’Kroz Srbiju’. Želim puno uspeha svim učesnicima i budućim pobednicima i da iz Mionice ponesu misli koje je izgovorio naš najslavniji sugrađanin veliki vojskovođa vojvoda Mišić ’Ko sme, taj može, ko ne zna za strah, taj ide napre’. Zahvaljujem se Biciklističkim savezima Srbije i Republike Srpske na saradnji u organizaciji jednog od najvažnijih sportskih događaja u našoj zemlji ove godine i što su doprineli da se ime Mionice pominje širom sveta“,  rekao je Janković.

Biciklistička trka „Kroz Srbiju“ je startovala 31. avgusta u Istočnom Sarajevu, a pobednik prve etape koja je vožena od Jahorine do Zlatibora je Roman Maikin iz Rusije. On će pokušati da sačuva „žutu majicu“ na preostale dve etape, od Mionice do Požarevca i poslednjoj koja će biti vožena od Zrenjanina do Novog Sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *