četvrtak, 18. aprila 2024.

Startovale Opštinska i Mini maksi liga

Objavljeno: 7. decembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- Hala sportova u Mionici će i ove zime biti mesto okupljanja ljubitelja malog fudbala koji će imati priliku da uživaju u dva tradicionalna takmičenja, Opštinskoj ligi seniora i Mini maksi fudbalskoj ligi za decu.

Utakmicama prvog kola su počela nadmetanja u Opštinskoj ligi „Mionica“ u malom fudbalu. S obzirom na to da u trećoj ligaškoj sezoni učestvuje čak 15 ekipa kvalifikaciona faza će se odvijati u tri grupe. Nakon pet kola ligaškog dela, prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane, će se naći se u završnoj fazi takmičenja koja startuje četvrtfinalnim utakmicama.

“Hala sportova nam je otvorila mnogo mogućnosti i ova takmičenja su rezultat rada i ulaganja. Uz pomoć države izgradili smo najmoderniju sportsku halu u ovom delu Srbije i uložili oko 114 miliona dinara.  Pored toga, obnovili smo sportske terene, osnovali sportske klubove, rekonstruišemo tribine. U periodu koji dolazi nastavićemo sa investicijama u sport”, rekao je  Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Polovinom novembra je startovala i peta sezona Mini maksi fudbalske lige „Mionica“, takmičenja koje se i ove godine igra širom Srbije i najmasovniji je sportski pokret i projekat bazičnog fudbala u Srbiji, regionu Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope.

Sve do kraja marta iduće godine će svoje fudbalsko umeće pokazati dečaci i devojčice uzrasta od 7 do 11 godina svrstanih u 32 ekipe iz devet klubova sa teritorije Kolubarskog okruga, a najbolji timovi iz pet starosnih kategorija će se plasirati na regionalno takmičenje.

Tehnički organizator oba takmičenja je i ove godine Sportski centar Mionica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *