sreda, 19. juna 2024.

Stefanović: Uhapšen osumnjičeni otmičar dede Jelene Đoković

Objavljeno: 28. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LJIG – Pripadnici MUP-a tokom noći uhapsili su Branislava M. (36) iz Sremske Mitrovice koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo iznude u pokušaju, odnosno otmice dede Jelene Đoković u Ljigu, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je na konferenciji za štampu objasnio da je da se Branislav M. sumnjiči da je upao u kuću 83-ogodišnjaka, da su ukrali mobilni telefon, 26.000 dinara iz novčanika i da su nakon toga dedu Jelene Đoković odveli od kuće i vezali za dalekovod.

Preneo je da su otmičari tražili od porodice Đoković otkup od oko dva miliona evra.

Stefanović je preneo da je Branislavu M. određen pritvor od 48 sati u Valjevu, nakon čega će biti priveden u tužilaštvo.

Ukazao je da je policija pronašla određene predmete koji svedoče o počinjenom delu.

Prema Stefanovićevim rečima, informacije policije govore o tome da je bio jedan izvršilac i jedan pomagač.

– Mislimo da je ovo slučaj koji je delo nižeg nivoa organizacije – kazao je Stefanović, negirajući da se radi o krivičnom delu veće organizacije.

Ministar se zahvalio ljudima iz policije koji su, kako je kazao, shvatili da ovakve stvari moraju brzo da se rešavaju, kako bi se uklonila bilo kakva sumnja u efikasnost policije, te i poslali poruku kriminalcioma da se grdno varaju da je biti lak plan iznude.

Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *