utorak, 5. marta 2024.

Potpisani ugovori o donaciji sa dvadeset korisnika

Objavljeno: 27. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Danas je u Sali Skupštineo pštine Mionica u organizaciji Help-a i mioničke opštine potpisano dvadeset ugovora o donaciji u okviru Programa “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u region zapadnog Balkana”, koji ima za cilj podsticanje razvoja mikro i malih preduzeća i preduzetništva na teritoriji opštine Mionica.

Vrednost projekta za opštinu Mionica iznosi 48.000 evra od čega lokalna samouprava učestvuje u sufinasiranju ovog programa u iznosu od 19.200 evra. Dvadeset kandidata, koji su prošli dve fazes elekcije i svojim predlozima zadovoljili socijalne i ekonomske kriterijume za podršku, dobiće opremu prosečne vrednosti do 2.400 evra. 3 preduzetnika i 17 poljoprivrednika dobiće opremu za započinjanje sopstvenog biznisa sa pravom korišćenja u periodu od dve godine nakon čega će ova oprema preći u njihovo vlasništvo. Reč je o poljoprivrednoj mehanizaciji, opremi za uslužne delatnosti, proizvodnju hrane, pčelarstvo, uslužno čišćenje objekata i kompjuterskoj opremi.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je ovom prilikom istakao da je jačanje privatnog sektora i stvaranje što boljih uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća, jedan od važnih zadataka opštine Mionica.

“Cilj je da ohrabrimo stanovništvo da pokrenu sopstveni posao, a ovakva pomoć na samom početku je sigurno dobrodošla. Kroz učešće u ovakvim projektima opština Mionica daje priliku ljudima bez posla da kroz realizaciju ideja obezbede svoju egzistenciju”, dodao je Janković.

Projekat „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“, ukupne vrednosti 2.975.000 evra, uz donatorsku podršku nemačke vlade Help realizuje od aprila 2017.  Godine do kraja decembra 2018. godine. Vrednost dela aktivnosti u Srbiji, za šest gradova i opština i tri ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, iznosi 1.078.904 evra. Komponenta ekonomskog osnaživanja kroz podršku dohodovnim aktivnostima u Srbiji realizuje se u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Svrljigu, Medveđi i Mionici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *