nedelja, 21. aprila 2024.

Stentovi samo za hitne pacijente

Objavljeno: 3. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Angio sala (arhiva), foto: ZC Valjevo
Angio sala (arhiva), foto: ZC Valjevo

VALJEVO- U valjevskoj bolnici nema dovoljno stentova za redovne intervencije, tako se se trenutno stentovi ugrađuju samo hitnim pacijentima, potvrđeno je Radio Patku u valjevskoj bolnici. Razlog za to je što je novac namenjen za nabavku stentova, zbog povećanog broja pacijenata, potrošen, a narednih dana trebalo bi da UO Direkcije Repupličkog zavoda za zdravstveno osiguranje odobri novac za dodatnu nabavku stentova za potrebe valjevske angiosale do kraja ove godine. To je za Radio Patak potvrdio direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić.

„ Očekujem da ćemo za 7-8 dana dobiti odluku o dodatnim sredstvima za nabavku stentova, a nakon toga ćemo nabaviti dodatne količine. Ovaj problem bi trebalo da bude prevaziđen u narednih 10-ak dana, a najvažnije je da najugroženiji pacijneti neće trpeti, jer imamo dovoljne količine stentova za pacijente sa akutnim infarktom srca, tako da stentove koristimo samo za ona stanja koja pacijnetu mogu da ugroze život“, navodi Grujičić.

Direktor valjevske bolnice kaže da je u poslednje vreme povećan broj pacijenata koji imaju potrebu za hitnom ugradnjom stenta, a proteklih dana, pored pacijenata iz Kolubarskog okruga, bilo je i onih koji dolaze iz Loznice i Šapca. Valjevska angiosala je otvorena pre pet godina i prva je u unutrašnjosti Srbije. U angiosali godišnje se uradi oko 1.000 intervencija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *