četvrtak, 25. jula 2024.

Stigli prvi rezervoari vode u sela pogođena sušom

Objavljeno: 17. avgusta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Prvi kontejneri od 1.000 litara i cisterne s pijaćom koje je ozbebedila opština Mionica počeli su da stižu u mionička sela Robaje, Mratišić, Osečenicu, Bukovac, Golubac i Rajković, koja su ugrožena sušom.

U akciji vanrednog vodosnabdevanja seoskih domaćinstava učestvuje i Vojska Srbije, čije dve cisterne od po 3.000 litara idu od kuće do kuće i obezbeđuju neophodne količine vode mioničkim domaćinstvima.

Najveću pomoć u stabilizaciji vodosnabdevanja obezbediće cisterna od 33 kubika, koja će puniti rezervoar u Ćajincu iz koga se snabdevaju ugrožena sela.

„Suša je, izvori presušuju, ali suša ne može zaustaviti život. Mi, kao lokalna samouprava smo u obavezi da svojim građanima obezbedimo vodu. Zato su nas birali. Zato su nam ukazali poverenje. Ne vredi da se žalimo na prirodu i vremenske uslove, moramo da radimo i da svakoj kući obezbedimo dovoljno vode za život. I to radimo danas zajedno sa opštinskim javnim preduzećem i pripadnicima Vojske Srbije. To radimo svakog drugog dana tražeći nove izvore vode, koji će dugoročno obezbediti stabilno vodosnabdevanje svake kuće u Mionici bez obzira na vremenske uslove i sušne periode“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Opštinski štab za vanredne situacije uveo je strogu zabranu korišćenja vode za zalivanje, a inspekcija će vršiti pojačan nadzor na terenu.

Na vodovodni sistem koji snabdeva Banju Vrujci i okolna sela priključen je novi bunar, čime će biti stabilizovano vodosnabdevanje i u varoši, a očekuje se da će uskoro stići rezultati ispitivanja za još jedan bunar u Golupcu koji bi obezbedio dodatne količine vode za gornja sela.

Akcija dopremanja 40.000 litara vode domaćinstvima biće nastavljena i narednih dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *