sreda, 24. jula 2024.

Stiže voda u Gornji Mušić

Objavljeno: 5. jula 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

VALJEVO- Meštani Gornjeg Mušića po prvi put će dobiti pijaću vodu na svojim česmama. U narednih deset dana biće završeni radovi u jednom delu kada će 60 domaćinstava dobiti vodu, a potom se nastavljaju i u ostatku sela.

Ovaj projekat je zajednički poduhvat opštine i građana, a lokalna samopuprava izdvojila je 32 miliona dinara za rešavanje problema vodosnabdevanja u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove i tom prilikom razgovarao sa meštanima o unapređenju uslova života kroz izgradnju vodovoda i daljim planovima za razvoj opštine i mioničkih sela.

„Puno mi je srce kada vidim zadovoljna lica svojih sugrađana. To je potvrda da sve što radimo ima smisla. Nakon niza obećanja koja su dobijali decenijama, konačno ćemo rešiti problem. Ponosan sam na zajednički rad opštine i građana“, rekao je Janković i dodao da će projekat Ključkih vrela koji je u toku rešiti probleme vodosnabdevanja u još deset sela, kao i da su vodu po prvi put prošle godine dobili meštani Đuđrevca, Šušeoke, Klašnić i Sankovića.

Foto: Opština Mionica

U mioničkom selu Ključ počela je izgradnja vodovodnog sistema Ključka vrela vrednog oko 130 miliona dinara čime će se značajno unaprediti vodsnabdevanje u deset mioničkih sela.

Ovaj projekat finansira opština, a  u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama i Ključu biće u velikoj meri poboljšan kvalitet vodosnabdevanja, dok će u Golupcu i Osečenici sistem biti znatno rasterećen sa većim količinama vode, a za rekonstrukciju vodovodnog sistema Kotline-Rajković, uz pomoć Vlade Srbije izdvojeno je blizu 20 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *